r
Nosalty Logó

Borsópörkölt 2. -nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Borsópörkölt 2. -nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borsópörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 735 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borsópörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 2941 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borsópörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 86 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    687 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3244 micro
Összesen 735 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4459 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2747.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2296 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12974 micro
Összesen 2941 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 86 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A borsópörkölthöz

A nokedlihez

Elkészítés

A borsópörkölthöz

  1. Borsópörkölt elkészítése:
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük.
  3. Hasonlóan, ahogy a pörköltet szoktuk, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát.
  4. Beletesszük a jól megmosott zöldborsót és a zúzott fokhagymát.
  5. Kb. 25-30 perc alatt puhára pároljuk.
  6. Nokedli elkészítése:
  7. Felteszünk egy fazékban vizet főni.
  8. 50 dkg lisztből, 2 tojásból és vízből 1kk sóval tésztát készítünk, ami akkor megfelelő, ha kissé nehezen tudjuk kavarni, de nem száraz, lisztes.
  9. A nokedlitésztát forrásban lévő sós vízbe kiszaggatjuk.
  10. Leszűrjük, és hozzákeverjük a kész borsópörköltünkhöz.
  11. Hozzáadjuk a tejfölt, és még egyszer egy kicsit összefőzzük (1-2 perc).
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 623
  • Tegnapi nézettség: 49
  • 7 napos nézettség: 311
  • Össznézettség: 168815
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 21.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a zöldborsót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámtól kaptam friss zsenge zöldborsót, az enyém sajnos tönkrement a sok víz miatt. Ezt az ételt friss borsóból a legjobb elkészíteni. Mirelitből is jó, de a különbség érezhető.

Hozzávalók

A borsópörkölthöz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...