r
Nosalty Logó

Borsóleves galuskával nikuszbaby konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nikuszbaby
Borsóleves galuskával nikuszbaby konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Borsóleves

Grízgaluska

Összesen 235 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Borsóleves

Grízgaluska

Összesen 940 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Borsóleves

Grízgaluska

Összesen 23 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1339 micro
  • β-karotin
    4776 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4198 micro
Összesen 235 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2213.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3868.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1891 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1643 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    650 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5355 micro
  • β-karotin
    19106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    16792 micro
Összesen 940 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

Borsóleves

Grízgaluska

Elkészítés

Borsóleves

  1. A sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát felkarikázzuk-felkockázzuk, a petrezselymet apróra összevágjuk.
  2. Felhevítünk kb fél dl olajat, amiben a hagymát megdinszteljük, és üvegesre pároljuk.
  3. Ha ezzel végeztünk, beletesszük a fehér és sárgarépát, a petrezselymet, jól átforgatjuk, és beleöntjük a zöldborsót is.
  4. Megszórjuk 2 ek liszttel és a piros őrölt paprikával, majd lepirítjuk, és felöntjük egyből 3 l vízzel. Addig főzzük, míg meg nem puhul minden, majd a második csokor petrezselymet is hozzáadjuk (egy pici petrezselymet hagyhatunk a galuskához).
  5. Közben a galuskát el kell készíteni, hogy megpuhuljon, míg a leves fő.

Grízgaluska

  1. 1 tojást felverünk, ételízesítővel ízesítjük (szoktam hozzá tenni egy kis petrezselymet), és annyi grízt teszünk hozzá, hogy lágy legyen (tejföl sűrűségű, ne legyen kemény!). Félretesszük egy fél órára, addigra a zöldségek is megpuhulnak, majd kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11828
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsóleves galuskával nikuszbaby konyhájából
nikuszbaby 62 recept

Nekem ez az első borsólevesem, anyutól tanultam! És ez is gyorsan elkészíthető. Anyu mesélte, hogy az én drága nagymamámtól tanulta meg, hogy a grízgaluskát hogyan kell elkészíteni. Mama mondta neki, hogy szaggassa bele a levesbe a galuskát. Az én anyukám nekiállt beleszaggatni evőkanállal  :D  mondta, hogy úgy egybeállt az egész, öröm volt nézni :P ui: Ha nem mondta volna, hogy kávéskanállal szaggassam bele, tuti én is az evőkanállal estem volna neki. :D

Hozzávalók

Borsóleves

Grízgaluska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...