r
Nosalty Logó

Borsóleves Dobos C. József konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Lemon
Borsóleves Dobos C. József konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    2003 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3108.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    2267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    444 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    2518 micro
  • β-karotin
    8011 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6394 micro
Összesen 792 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát, a vöröshagymát és a petrezselymet apróra fölvágjuk, és a vajon a borsóval együtt megpároljuk.
  2. A zöldséglevest szűrőn áttörjük (ha előtte turmixoljuk a főtt zöldségeket, könnyebb dolgunk lesz).
  3. Amint megpuhult a borsó, felöntjük az áttört levessel, sózzuk, borsozzuk.
  4. A tejfölt kevés forró levesselelhabarjuk, majd a levesbe keverjük.
  5. Egy tojást elkeverünk a szükséges mennyiségű liszttel, és egy csipet sóval. Keménykés, nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle, amit vékonyra nyújtunk, és 1-2 mm széles csíkokatmetélünk belőle, majd a levesbe főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7553
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A recept Dobos C. József Magyar-franczia szakácskönyvéből való. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...