Borsóleves Dobos C. József konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
50g zöldborsó41 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
5g sonka7 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
199
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g zöldborsó162 kcal
-
600g zöldség alaplé42 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
20g sonka28 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
792
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
16.9g zöldborsó14 kcal
-
50.7g zöldség alaplé4 kcal
-
6.8g sárgarépa2 kcal
-
5.1g fehérrépa3 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
1.7g sonka2 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
12.7g tejföl25 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
67
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 777.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 567 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 103.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 629 micro
-
β-karotin 2003 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1599 micro
Összesen
199
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3108.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 2267 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 414.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 444 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 2518 micro
-
β-karotin 8011 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6394 micro
Összesen
792
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 677 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 541 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg zöldborsó
-
6 dl zöldség alaplé
-
0.5 kis db vöröshagyma
-
2 dkg sonka
-
2.5 dkg vaj
-
1.5 dl tejföl
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 csipet fehér bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A sonkát, a vöröshagymát és a petrezselymet apróra fölvágjuk, és a vajon a borsóval együtt megpároljuk.
- A zöldséglevest szűrőn áttörjük (ha előtte turmixoljuk a főtt zöldségeket, könnyebb dolgunk lesz).
- Amint megpuhult a borsó, felöntjük az áttört levessel, sózzuk, borsozzuk.
- A tejfölt kevés forró levesselelhabarjuk, majd a levesbe keverjük.
- Egy tojást elkeverünk a szükséges mennyiségű liszttel, és egy csipet sóval. Keménykés, nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle, amit vékonyra nyújtunk, és 1-2 mm széles csíkokatmetélünk belőle, majd a levesbe főzzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7553
- Feltöltés dátuma: 2013. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
A recept Dobos C. József Magyar-franczia szakácskönyvéből való.