Borsófőzelék virslipolipokkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nemes-Pádár Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
535
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g zöldborsó405 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
400g virsli1076 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
2142
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
36.1g zöldborsó29 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
28.9g tej16 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
28.9g virsli78 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
Összesen
154
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1700.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 872 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 159.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3098 micro
Összesen
535
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.4 g
Zsír
-
Összesen 129 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6803.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1654 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1256 mg
-
Nátrium 3490 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.3 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 637.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 506 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 2245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12390 micro
Összesen
2142
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 895 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldborsó
-
2 ek finomliszt
-
4 dl tej
-
3 csapott ek cukor
-
só ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A zöldborsót egy fazékba helyezzük, és rászórjuk a lisztet és a cukrot. Ezeket összekeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és addig főzzük, ameddig besűrűsödik és a borsó puha lesz. A tej mennyiségének változtatásával lehet szabályozni a sűrűsséget. Sózzuk.
- A virsliket félbevágjuk, majd a tetejétől 1 cm visszahagyunk, és éles késsel nyolc „lábacskát” vágunk. Forró olajba tesszük. Először fektetve, majd ha elkezdtek a lábacskák szétnyílni, akkor „talpra”tesszük őket, és pirosra sütjük. A kis polipokat a főzelékkel tálaljuk. Aki szereti, sajtos tükör tojást is készíthet mellé.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 1050
- Feltöltés dátuma: 2021. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nemes-Pádár Csilla
48 recept