r
Nosalty Logó

Borókás pulykaragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marianna
Borókás pulykaragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2365 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4696 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5671.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2332 mg
  • Nátrium
    1969 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1614.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2123 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    501 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18786 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2452 micro
Összesen 2365 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykacombot, a szalonnát, a leveszöldséget és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben a szalonnát ropogósra sütjük, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és rövid ideig együtt sütjük. Mikor a hagyma pirulni kezd, kiszedjük, és félretesszük a pirított szalonna mellé.
  2. Az olvasztott vajat a visszamaradt zsiradékkal együtt felhevítjük, beleszórjuk a pulykakockákat, és magas hőfokon kevergetve megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, liszttel meghintjük, és kb. fél l vízzel felöntjük.
  3. Kevergetve felforraljuk, majd beletesszük a borókabogyót, a babérlevelet és a leveszöldséget. Fedő alatt alacsony hőfokon kb. 30 percig pároljuk.
  4. Az újhagymát felkarikázzuk.
  5. A főzőtejszínt összekeverjük a mustárral, és besűrítjük vele a ragut. Ha túl híg a ragunk, sűríthetjük még egy kis tejfölös, vagy tejszínes-lisztes habarással.
  6. Belekeverjük az újhagymát, a szalonnapörcöt és a hagymakockákat. Főtt rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6532
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 01.

Ajánló

Burgonyakrokettel vagy burgonyagombóccal is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marianna 11 recept

Ezt a receptet egy régi újságban találtam. Finomítottam rajta, kiegészítettem egy kicsit a saját szám íze szerint, és az eredmény ez lett. Nálunk mindenki szívesen fogyasztja. Könnyű, pikáns étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...