Borjúkaraj zöldségekkel füstös paprika mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g borjúkaraj211 kcal
-
20g retek3 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
90g édesburgonya56 kcal
-
49 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
Összesen
412
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
400g borjúkaraj421 kcal
-
40g retek6 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
98 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
Összesen
822
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
31.7g borjúkaraj33 kcal
-
3.2g retek0 kcal
-
7.9g spenót1 kcal
-
14.3g édesburgonya9 kcal
-
8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g barna cukor2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
5.1g medvehagyma7 kcal
Összesen
65
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 386.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 948 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 10610 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4495 micro
Összesen
412
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1761.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 784 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 773.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1897 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 531 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 371 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 21220 micro
-
β-crypt 1848 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8989 micro
Összesen
822
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1680 micro
-
β-crypt 146 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 712 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg borjúkaraj
-
10 dkg spenót
-
1 db édesburgonya
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 teáskanál fehér balzsamecet
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál barna cukor
-
0.5 ek vaj
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A húst fűszerezzük és olívaolajon kérgezzük , sütőben készre húzatjuk.
- A zöldségeket (édesburgonya, vajretek) megtisztítjuk, lobogó sós vízben egyenként blansírozzuk.
- A kaliforniai paprikát egészben, 200 fokos sütőben "feketére" sütjük. (Így a héja könnyen lehúzható lesz, a magház eltávolítható.) Fehér balzsamezettel sóval, barna cukorral, kevés fagyos vajjal leturmixoljuk a paprikát.
- A spenótot a blansírozás után jeges vízbe lehűtjük, majd fokhagymás vajon átfuttatjuk.
- A blansírozott zöldségeket habzó vajon átfuttatjuk tálalás előtt.
- A medvehagymát nyersen az édesburgonya alá rendezzük.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9949
- Feltöltés dátuma: 2010. április 04.
Ajánló
Sauska Chardonnay
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tavaly tavasszal készítettem. Már majdnem feledésbe merült!