r
Nosalty Logó

Borjúhúsos-gombás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Borjúhúsos-gombás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Szósz

Házi készítésű tészta

Összesen 747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Szósz

Házi készítésű tészta

Összesen 2244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Szósz

Házi készítésű tészta

Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4478.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 2244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Szósz

Házi készítésű tészta

Elkészítés

Szósz

  1. A megtisztított borjúhúst kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy kevés liszttel. Daraboljuk fel a gombát, és locsoljuk meg egy kevés citromlével.
  2. Egy serpenyőt felhevítünk, és az olívaolajon megpirítjuk borjúhúst, ezután hozzáadjuk a vajat, és megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd jöhet a gomba. 3-4 percig pirítjuk, amíg a gomba elveszti nedvességtartalmát. Ezután felöntjük a fehérborral, amint az alkohol elillant, jöhet rá a tejszín. További 10 percet főzzük.
  3. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, a tésztával tálaljuk.

Házi készítésű tészta

  1. A tojásokat alaposan megmossuk, a lisztet átszitáljuk. A nyújtódeszkára halmozzuk a lisztet, középébe mélyedést készítünk, abba kerülnek a felvert tojások egy kevéske sóval. A tésztát összegyúrjuk, ha szükséges, hozzáadjuk a kanálnyi vizet, kb. 10 perc alatt, simára, csomómentesre gyúrjuk.
  2. Lefóliázzuk, és 20 percig pihentetjük. Ezután kb. 1 mm vastagságúra nyújtjuk. (Anyukám úgy tanította, akkor jó, ha látom alatta a nyújtódeszka erezetét.) Egy tiszta asztalterítőn kiterítve szárítjuk addig, amíg az összehajtogatott tésztafelületek már nem ragadnak össze.
  3. Tetszés szerinti méretűre daraboljuk egy éles késsel vagy derelyevágóval. Én szélesmetéltet készítettem, amihez megliszteztem a tésztát, lazán feltekertem, egy kissé lelapítottam, és kb. 8 mm széles csíkokra vágtam.
  4. Lobogó, sós vízben főzzük a tésztát, majd leszűrjük.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 522
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjúhúsos-gombás tészta
Szimran 144 recept

Nincs finomabb a házi készítésű tésztánál,  a mennyiséget a szósz és hús mennyiségéhez igazítottam, de érdemesebb egyszerre fél vagy 1 kg lisztből tésztát készíteni, szárítani, és akár a legközelebbi receptünkhöz felhasználni. 

Hozzávalók

Szósz

Házi készítésű tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...