Borjúhúsos-gombás tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szimran
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Szósz
-
100g borjúhús117 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
Házi készítésű tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
Összesen
747
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Szósz
-
300g borjúhús351 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
Házi készítésű tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
4g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
2244
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Szósz
-
19.9g borjúhús23 kcal
-
19.9g gomba4 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
-
2.7g citromlé1 kcal
-
13.3g főzőtejszín17 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
Házi készítésű tészta
-
16.6g finomliszt60 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.5g víz0 kcal
Összesen
147
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1492.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 678 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 338.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
747
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.1 g
Zsír
-
Összesen 83.8 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4478.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 1635 mg
-
Nátrium 2035 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1015.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 540 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 687 mg
-
Retinol - A vitamin: 533 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 542 micro
Összesen
2244
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
Szósz
-
300 g borjúhús
-
300 g gomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
2 ek vaj
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 dl főzőtejszín
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
150 ml fehérbor
Házi készítésű tészta
-
250 g finomliszt
-
2 db tojás
-
1 kávéskanál só
-
1 ek víz
Elkészítés
Szósz
- A megtisztított borjúhúst kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy kevés liszttel. Daraboljuk fel a gombát, és locsoljuk meg egy kevés citromlével.
- Egy serpenyőt felhevítünk, és az olívaolajon megpirítjuk borjúhúst, ezután hozzáadjuk a vajat, és megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd jöhet a gomba. 3-4 percig pirítjuk, amíg a gomba elveszti nedvességtartalmát. Ezután felöntjük a fehérborral, amint az alkohol elillant, jöhet rá a tejszín. További 10 percet főzzük.
- Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, a tésztával tálaljuk.
Házi készítésű tészta
- A tojásokat alaposan megmossuk, a lisztet átszitáljuk. A nyújtódeszkára halmozzuk a lisztet, középébe mélyedést készítünk, abba kerülnek a felvert tojások egy kevéske sóval. A tésztát összegyúrjuk, ha szükséges, hozzáadjuk a kanálnyi vizet, kb. 10 perc alatt, simára, csomómentesre gyúrjuk.
- Lefóliázzuk, és 20 percig pihentetjük. Ezután kb. 1 mm vastagságúra nyújtjuk. (Anyukám úgy tanította, akkor jó, ha látom alatta a nyújtódeszka erezetét.) Egy tiszta asztalterítőn kiterítve szárítjuk addig, amíg az összehajtogatott tésztafelületek már nem ragadnak össze.
- Tetszés szerinti méretűre daraboljuk egy éles késsel vagy derelyevágóval. Én szélesmetéltet készítettem, amihez megliszteztem a tésztát, lazán feltekertem, egy kissé lelapítottam, és kb. 8 mm széles csíkokra vágtam.
- Lobogó, sós vízben főzzük a tésztát, majd leszűrjük.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 522
- Feltöltés dátuma: 2019. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szimran
144 recept
Nincs finomabb a házi készítésű tésztánál, a mennyiséget a szósz és hús mennyiségéhez igazítottam, de érdemesebb egyszerre fél vagy 1 kg lisztből tésztát készíteni, szárítani, és akár a legközelebbi receptünkhöz felhasználni.