r
Nosalty Logó

Borjúbélszín tzatziki salátával

Zsuzsamama56
Borjúbélszín tzatziki salátával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

816
Kalória
53.2g
Fehérje
47.7g
Szénhidrát
46.5g
Zsír
586.6g
Víz
218.5g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2646.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1173.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, és cm-es darabokra szeljük.
  2. A kerámiaserpenyőbe folyékony margarint öntünk, és felhevítjük. A húst mindkét oldalán megsütjük 3-4 perc alatt.
  3. Az uborkát közben megmossuk, lereszeljük, és kicsit sózzuk. Gyengén kinyomkodjuk a levét, és a tejföllel összekeverjük. A fokhagymát belereszeljük, picit sózzuk, és fehérborssal fűszerezzük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, és felkarikázzuk. Forró olajban pirosra sütjük.
  5. Tálaljuk a húst, mellé a sült krumplit, a tzatzikit és lila tölgylevelű-salátát. Minden csak frissen és melegen finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

A húst nem médiumra sütöttem, hanem készre, mert mi így szeretjük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...