r
Nosalty Logó

Bolgár gyuvecs - Gyuvecs 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Bolgár gyuvecs - Gyuvecs 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    464 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    1285 micro
  • β-karotin
    3362 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 636 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3700.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1856.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2224 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    371 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    5142 micro
  • β-karotin
    13448 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3279 micro
Összesen 2535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A padlizsánt meghámozzuk, besózzuk, hogy keserű levét kiengedje.
  2. A zöldbabot, a répát és a paprikát is felaprítjuk karikákra.
  3. A margarinon megfuttajuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a zöldségeket, és kb. 10 percig fedő alatt előpároljuk.
  4. A tejfölt összekeverjük a tojással, megsózzuk.
  5. Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe egy sor burgonyát terítünk, erre kevés pörköltet és rizst, majd a hagymás zöldség következik, melyet meglocsolunk a tojásos tejföllel.
  6. Ezt a rétegzést folytatjuk, amíg az alapanyag tart.
  7. Előmelegített, közepesen forró sütőben sütjük kb. 40 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18329
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 29.

Ajánló

Maradék pörkölt eltüntetésére kiváló. Sok edényben készül, sok hozzávalóból, de megéri a fáradozást!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredetileg birkahúsból készülő főtt krumplis-padlizsános-zöldbabos-rizses egytálétel a bolgár konyha egyik jellegzetessége. Én szintén imádom az ilyen sokféle zöldségből készülő rakott ételeket, így repertoáromból nem hiányozhat ez az étel sem. Régi gyűjtésemből származik ez a recept, nemsokára megosztom veletek a gyuvecs szerb változatát is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...