adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
20g vöröshagyma7 kcal
-
17g sertészsír155 kcal
-
8 kcal
-
14g tv-paprika2 kcal
-
29g paradicsom5 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g sertéscomb182 kcal
-
29g sonka39 kcal
-
14g zöldborsó12 kcal
-
29g kolbász129 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
539
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
140g vöröshagyma51 kcal
-
120g sertészsír1082 kcal
-
20g fűszerpaprika56 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
14g só0 kcal
-
0 kcal
-
700g sertéscomb1274 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3776
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
6.7g sertészsír60 kcal
-
1.1g fűszerpaprika3 kcal
-
5.6g tv-paprika1 kcal
-
11.1g paradicsom2 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.2g őrölt fűszerkömény0 kcal
-
38.9g sertéscomb71 kcal
-
11.1g sonka15 kcal
-
5.6g zöldborsó5 kcal
-
11.1g kolbász50 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
210
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1999.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 1653 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 134.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 964 micro
-
β-crypt 178 micro
-
Likopin 735 micro
-
Lut-zea 971 micro
Összesen
539
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 236 g
Zsír
-
Összesen 286.1 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13995 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1784 mg
-
Nátrium 11573 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 941.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 664 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 248 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 611 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 359 micro
-
β-karotin 6751 micro
-
β-crypt 1243 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 6797 micro
Összesen
3776
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 778.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 286 micro
-
Lut-zea 378 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
-
140 g vöröshagyma
-
120 g sertészsír
-
20 g fűszerpaprika
-
100 g tv-paprika
-
200 g paradicsom
-
14 g só
-
0.7 kg sertéscomb
-
100 g zöldborsó
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A sertéscombot 5-10 mm-es szeletekre szeljük. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk, majd 1x1 cm-es kockákra felaprítjuk. A házi füstölt sonkát 5x5 mm-es kockára aprítjuk, a házi füstölt kolbászt felkarikázzuk 4 mm vastag karikákra.
- A sertészsírt fazékban felolvasztjuk.
- A forró zsírba beletesszük a vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk.
- Az üvegesre pirított hagymát félrehúzzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és egy kis vizet adunk hozzá. Visszatesszük a lángra, jól elkeverjük, és zsírjára pirítjuk.
- A fűszerpaprikás hagymára szórjuk a sót, az őrölt fűszerköményt és fekete borsot. Elkeverjük, majd mehet bele a paprika-paradicsom, minimális víz mellett. Megpároljuk.
- A lecsóalapba beletesszük a sertéscombszeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (legalább 1 cm-re, maximum 3 cm-re) a szeleteket.
- A hússzeleteket puhára főzzük (hústól függően ez 30-60 perc) 8-11 percenkénti kevergetés mellett, lassú lángon.
- Hozzáadjuk a zöldborsót és a felkarikázott kolbászt a megpuhult húsokhoz, és kb. még 10 perc alatt készre, illetve megfelelő sűrűségűre főzzük. Szükség szerint utánaízesítünk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 229
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 86
- Össznézettség: 24579
- Feltöltés dátuma: 2019. május 17.
Ajánló
Köretként hasábburgonyát, petrezselymes burgonyát ajánlok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tóni
2 recept
Szeretem a falusi, egyszerű ételeket, amiket a kamrában megtalálható alapanyagokból el lehet készíteni. A legtöbben talán szalonnával készítenék el ezt a receptet, de én a mi házi füstölt sonkánkat szeretem használni. Jó étvágyat.