r
Nosalty Logó

Bojtár pecsenye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tóni
Bojtár pecsenye
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

539
Kalória
33.7g
Fehérje
7g
Szénhidrátok
40.9g
Zsír
134.5g
Víz
79.3g
Koleszterin
2.7g
Rost
2.9g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3776 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1999.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    134.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    735 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 539 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    236 g

Zsír

  • Összesen
    286.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13995 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    11573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    941.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    6751 micro
  • β-crypt
    1243 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6797 micro
Összesen 3776 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A sertéscombot 5-10 mm-es szeletekre szeljük. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk, majd 1x1 cm-es kockákra felaprítjuk. A házi füstölt sonkát 5x5 mm-es kockára aprítjuk, a házi füstölt kolbászt felkarikázzuk 4 mm vastag karikákra.
  2. A sertészsírt fazékban felolvasztjuk.
  3. A forró zsírba beletesszük a vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk.
  4. Az üvegesre pirított hagymát félrehúzzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és egy kis vizet adunk hozzá. Visszatesszük a lángra, jól elkeverjük, és zsírjára pirítjuk.
  5. A fűszerpaprikás hagymára szórjuk a sót, az őrölt fűszerköményt és fekete borsot. Elkeverjük, majd mehet bele a paprika-paradicsom, minimális víz mellett. Megpároljuk.
  6. A lecsóalapba beletesszük a sertéscombszeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (legalább 1 cm-re, maximum 3 cm-re) a szeleteket.
  7. A hússzeleteket puhára főzzük (hústól függően ez 30-60 perc) 8-11 percenkénti kevergetés mellett, lassú lángon.
  8. Hozzáadjuk a zöldborsót és a felkarikázott kolbászt a megpuhult húsokhoz, és kb. még 10 perc alatt készre, illetve megfelelő sűrűségűre főzzük. Szükség szerint utánaízesítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 70 perc

Szeretem a falusi, egyszerű ételeket, amiket a kamrában megtalálható alapanyagokból el lehet készíteni. A legtöbben talán szalonnával készítenék el ezt a receptet, de én a mi házi füstölt sonkánkat szeretem használni. Jó étvágyat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban, vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!