r
Nosalty Logó

Bojtár pecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tóni
Bojtár pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3776 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1999.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    735 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 539 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    236 g

Zsír

  • Összesen
    286.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13995 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    11573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    6751 micro
  • β-crypt
    1243 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6797 micro
Összesen 3776 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A sertéscombot 5-10 mm-es szeletekre szeljük. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk, majd 1x1 cm-es kockákra felaprítjuk. A házi füstölt sonkát 5x5 mm-es kockára aprítjuk, a házi füstölt kolbászt felkarikázzuk 4 mm vastag karikákra.
  2. A sertészsírt fazékban felolvasztjuk.
  3. A forró zsírba beletesszük a vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk.
  4. Az üvegesre pirított hagymát félrehúzzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és egy kis vizet adunk hozzá. Visszatesszük a lángra, jól elkeverjük, és zsírjára pirítjuk.
  5. A fűszerpaprikás hagymára szórjuk a sót, az őrölt fűszerköményt és fekete borsot. Elkeverjük, majd mehet bele a paprika-paradicsom, minimális víz mellett. Megpároljuk.
  6. A lecsóalapba beletesszük a sertéscombszeleteket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (legalább 1 cm-re, maximum 3 cm-re) a szeleteket.
  7. A hússzeleteket puhára főzzük (hústól függően ez 30-60 perc) 8-11 percenkénti kevergetés mellett, lassú lángon.
  8. Hozzáadjuk a zöldborsót és a felkarikázott kolbászt a megpuhult húsokhoz, és kb. még 10 perc alatt készre, illetve megfelelő sűrűségűre főzzük. Szükség szerint utánaízesítünk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 24579
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 17.

Ajánló

Köretként hasábburgonyát, petrezselymes burgonyát ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a falusi, egyszerű ételeket, amiket a kamrában megtalálható alapanyagokból el lehet készíteni. A legtöbben talán szalonnával készítenék el ezt a receptet, de én a mi házi füstölt sonkánkat szeretem használni. Jó étvágyat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...