r
Nosalty Logó

Bögrés pancake Sziszi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bögrés pancake Sziszi módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást a cukorral, csipet sóval (tehetünk bele vaníliát is) kihabosítjuk, majd mehet bele a két ek olaj, sütőpor és a liszt. A tej kb. felével csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk az egészet.
  2. Ha elkészült, letakarjuk, és min. egy órát vagy akár többet is pihen a hűtőben. A pihentetés után sűrűsödni fog.
  3. Kisütésnél teflon serpenyőt használunk, az első sütése előtt teszünk pici olajat bele. Egy normál méretű palacsintához két ek tésztát teszünk egymás közepébe, mikor egyenletesen lyukacsos a felülete jelzi, hogy lehet forgatni.
  4. Bundázott gyümölcs eseten beledobáljuk a szeletelt gyümölcsöket a masszába, egy villa segítségével pedig gyorsan a serpenyőbe helyezzük sülni.
  5. Feltétnek csak a fantáziánk szab határt... Itt, ahol élek, a golden- és juharszirup jellemző, de ehetjük mézzel, gyümölcsökkel, tejszínhabbal, stb. Bátrabbak kipróbálhatják, hogy csokichipset tesznek a tésztába, úgy is nagyon finom! Bon Appetit!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 20877
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem túl vastag és nem túl vékony, de annál inkább puha palacsinta. Kiválóan alkalmas bundázásra is. Ha még nem ettél pancake-et, itt egy ultra könnyű recept, hogy kipróbáld. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...