r
Nosalty Logó

Bográcsgulyás Miss Sweetly konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Bográcsgulyás Miss Sweetly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2296 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2682.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2615.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 2296 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    79 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kisebb kockákra vágjuk, megmossuk. A hagymát apróra, a fokhagymát összezúzzuk, a burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. A zsírt a bográcsba tesszük, rárakjuk a húst, az apróra vágott hagymát, köménymagot, megsózzuk, jól összekeverjük, és lefedve pároljuk.
  3. Ha zsírjára sült, meghintjük pirospaprikával, és felöntjük egy kevés vízzel. Gyakran keverjük, nehogy leégjen, közben mindig öntsünk alá kevés vizet.
  4. Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a burgonyát, a megmosott és kicsumázott zöldpaprikát és a meghámozott, karikára vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és ha felforrt, csipetketésztát (csipetke: 1 tojásból és kb. 6 dkg lisztből gyúrt, majd lisztes kézzel csipegetett apró tészta) főzhetünk bele.
  6. Mire a burgonya megfő, a tészta is megpuhul.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19408
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Ajánló

Friss, puha kenyérrel finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Hirtelen ötlet volt, hogy aznap bográcsoztunk. Ezért egyszerű hozzávalókból készült a gulyásunk. Ezt a receptet még lehet turbózni pl: zöldségekkel, babbal, plusz fűszerekkel, ki, mit szeret. Nekünk most így volt finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...