r
Nosalty Logó

Bodzatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bodzatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez

Összesen 440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez

Összesen 5280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez

Összesen 273 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    362.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.7 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 5280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához:

  1. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, a tojássárgájával keverjük össze a cukrot, a sót és a szódabikarbónát.
  2. Keverjük hozzá a fehérje kivételével a többi hozzávalót, a vizet úgy adagoljuk, hogy sűrű massza legyen.
  3. Óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéket is.
  4. Kiolajozott sütőformában süssük meg.

A krémhez:

  1. A bodzavirágnak vagdossuk le a virágait, belemehetnek a vékonyabb szárak is. Ne mossuk meg, szedjük tiszta helyről (és kerüljük ki a levéltetveket:) )!
  2. A vízzel és a citrompótlóval turmixoljuk össze.
  3. Keverjük össze a pudingport egy kevés hideg tejjel. A többi tejet a margarinnal együtt forraljuk fel, és amikor már éppen felforrt, keverjük bele a bodzaturmixot, a cukrot és a tejes pudingot. (Van, aki a margarint inkább utólag keveri a krémhez, én ehhez türelmetlen vagyok, de úgy is jó!)
  4. A kihűlt tésztát vágjuk három rétegre, töltsük meg és borítsuk be a kihűlt krémmel, és díszítsük, ahogy jólesik!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1769
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a bodzavirágzás ideje, muszáj kihasználni, hogy van néhány bokor a kertben... Akik kóstolták, dicsérték! A krémet csináltam már külön sütött lapokkal is, akkor több volt benne a folyadék, kevesebb a margarin. Most a torta változat volt soron, ami lankás domb formájúra sikerült, így gyorsan nevet is kapott: Lanka-hegyi bodzatorta.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...