r
Nosalty Logó

Biscotti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
Biscotti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3343 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 558 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.6 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 3343 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral elkezdjük kihabosítani, addig verjük, míg a cukor feloldódik. (Nekem maximális fokozaton kb. 10-15 percbe telt.)
  2. Hozzáadjuk a vanília aromát és a diót. (A dió helyettesíthető bármilyen olajos maggal.)
  3. Fakanállal alaposan összekeverjük.
  4. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszához adjuk.
  5. Ezt a masszát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Kb. 10 cm széles, 2-3 cm magas és hosszú hasábot formálunk belőle.
  6. Előmelegítjük a sütőt, és kb. 20-25 percig sütjük.
  7. Miután letelt az idő, kivesszük, hagyjuk hűlni 5-10 percet, majd recés késsel ferdén maximum 1 cm vastag szeleteket vágunk, és visszafektetjük a szeleteket a sütőpapírra.
  8. 10 percig sütjük így, majd 10 perc után megfordítjuk a szeleteket, és újabb 10 percig sütjük a másik felüket.
  9. Hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 13343
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

Elég kemény kekszet kapunk, de ennek ez a jellegzetessége. Az olaszok bor mellé fogyasztják mártogatósnak. Lehet mártogatni borba, tejbe illetve kávéba is. Ezáltal kicsit megpuhul a keksz, és harmonikus ízkombinációt érhetünk el. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nassoló Naplopó 17 recept

Az esti borozáshoz készítettem ezt a kekszet, laktató és finom is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...