Birsalmalekvár gyömbérrel-citrommal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
A lekvárhoz
Összesen
158
kcal
- 0% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
A lekvárhoz
Összesen
946
kcal
- 0% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 140.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
158
kcal
- 0% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.8 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 843.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
946
kcal
- 0% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
63
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
A lekvárhoz
- A birsalmát megmossuk, szárazra töröljük, majd meghámozzuk. Negyedeljük, a magházát kivágjuk és közepes kockákra vágjuk. Egy lábasba tesszük a vízzel, cukorral, citromhéjjal és -lével, a reszelt gyömbérrel és szegfűszeggel.
- Felforraljuk a lábas tartalmát, majd közepes lángon, fedő alatt teljesen puhára pároljuk a gyümölcsöt. Ekkor egy botmixerrel simára dolgozzuk. Sterilizált üvegbe tesszük, amelyben vákuum alatt akár egy évig is tárolhatjuk a lekvárt. Felbontás után tegyük a hűtőbe és egy héten belül fogyasszuk el.
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 1526
- Feltöltés dátuma: 2024. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Ha éppen nem sajtot készítünk az ízes őszi-téli gyümölcsből, főzhetünk belőle például lekvárt. A birs magas pektintartalma miatt csodásan sűrű dzsemet kapunk, amelynek friss aromáját a gyömbér és a citrom (mind héj, mind lé) adja. Reggelire a legcsodásabb kiegészítő.