Biroche di Pasqua márványosan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
A fehér tésztához
-
35g tej20 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
32g tojás40 kcal
-
14g cukor54 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g élesztő3 kcal
A kakaós tésztához
Összesen
733
kcal
- 10% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
A fehér tésztához
-
212g tej118 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
193g tojás242 kcal
-
84g cukor325 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
5g só0 kcal
-
18g élesztő19 kcal
A kakaós tésztához
Összesen
4396
kcal
- 10% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
A fehér tésztához
-
13.7g tej8 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
38.9g finomliszt142 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
A kakaós tésztához
-
4.6g tej3 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
13g finomliszt47 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.5g élesztő0 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Összesen
285
kcal
- 10% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 528 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
733
kcal
- 10% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.1 g
Zsír
-
Összesen 96.7 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 884 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5948.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 601 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1496 mg
-
Nátrium 3166 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 751.3 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 273 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 830 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 504 micro
-
Kolin: 677 mg
-
Retinol - A vitamin: 820 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1125 micro
Összesen
4396
kcal
- 10% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
A fehér tésztához
A kakaós tésztához
-
70.5 ml tej
-
20 g vaj
-
0.5 db tojás
-
28 g cukor
-
200 g finomliszt
-
0.3 tk só
-
0.7 dkg élesztő
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A fehér tésztához
- Mindkét adag tejet a fele mennyiségű cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőket. Ez idő alatt a többi alapanyagot összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az élesztőt is. Ekkor tesszük bele a kakaós részbe a kakaóport. (Ne ijedjünk meg, a tészta nagyon lágy lesz, alig tudjuk majd leszedni a kezünkről, de ettől lesz majd omlós, foszlós a kalács.)
- Mindkét tálat lefedjük folpackkal, s a duplájára kelesztjük őket, ez kb. 1 óra időt vesz igénybe. Folytatásként, mivel szétvágni nem fogjuk tudni a tésztákat, ezért négy részre tépjük mind a fehér, mind a kakaós tésztát, s lisztes deszkán a fehér tésztát még két részre tépjük, s már mindhárom kis gombócból - a barna rész a harmadik – hengereket sodrunk belőlük, majd sima fonással összefonjuk őket, s a végüknél összekapcsoljuk őket koszorú formába.
- Ezután ismét 1 órát hagyjuk kelni a tésztát, majd tojással megkenjük a tetejét.
- Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (nekem a tojás nagyon gyorsan megbarnult a tetején, ezért kb. 15 perc után levettem 150 fokra, és csak alsó sütéssel sütöttem).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2161
- Feltöltés dátuma: 2012. április 13.
Ajánló
További képek itt:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A Brioche di Pasqua az olaszok klasszikus húsvéti kalácsa. Az eredeti kalácsban nincs kakaós rész, csak egyszínű fehér az egész, de én gondoltam, fokozom ezt a már önmagában is nagyon finom süteményt. Valamint, az olaszok a sütés előtti pillanatban minden koszorúba 1 db főtt tojást, vagy hímes tojást tesznek, s a már tojással megkent kalácsot megszórják apróra vágott pisztáciával, vagy színes esetleg fehér sütésálló cukorral.