r
Nosalty Logó

Birkapaprikás bográcsban Kozma módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Birkapaprikás bográcsban Kozma módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 701 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    308 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 69 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9549.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    8670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    3080 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    3506 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2357 micro
Összesen 701 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    152 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 22 kcal

Elkészítés

  1. A húsról levágjuk a faggyút, de csak a nagyját ,csontról levágjuk a húst, de nem csupaszítjuk teljesen le, maradjon rajta egy kis szopogatni való.
  2. A színhúst felkockázzuk kb. 3 x 3 cm-es kockákra, a csontosakat is felvágjuk kb. 5 cm-es darabokra fűrésszel, hogy ne legyen szilánkos a csont. Hideg vízzel megmossuk.
  3. A tiszta bográcsot kizsírozzuk, az aljára rakjuk a csontos húst, ez nagyon fontos, most rakunk rá egy sor színhúst, erre rárakjuk az apróra összevágott hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma egyharmadát. Megint rakunk rá egy sor húst. Mehet rá az őrölt paprika, kömény, bors. A hús arányában elosztva, megint hús, megint hagyma stb.
  4. Az utolsó rétegre, azaz a húsra tesszük a sót és a vizet (de csak akkor, amikor a hús már levet engedett). A víz majdnem lepje el a húst. Szükség esetén a vizet pótolni kell.
  5. Nagyon lassú tűzön a bográcsot mozgatva, a húst nem kevergetve főzzük kb. 2-3 óra hosszat.
  6. Mikor már 95 %-ig készen van, akkor már át lehet forgatni, hogy a csontos részek felülre is kerüljenek de nagyon óvatosan, hogy a hús ne törjön és levesszük a tűzről. Mire tálaljuk teljesen készen van. Még a forró bográcsban is puhul a hús.
  7. (Az egyik erős paprikát zölden mellékarikázva kínáljuk. A másikat belefőzzük.) (Tehetünk bele száraz csöves paprikát is, ha nincs zöldpaprikánk)
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 157037
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 05.

Ajánló

Főtt krumplival, savanyúsággal, friss kenyérrel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mi családunkban ennél nagyobb mennyiséget érdemes főzni, mert mire mindenki kivesz belőle egy kis kóstolót, nem marad annyi, hogy elég legyen egy vasárnapi ebédre és vacsorára. :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...