r
Nosalty Logó

Betyárleves Vicikó konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vicikó
Betyárleves Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 261 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 261 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    2112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    5213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2907 micro
Összesen 1564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk.
  2. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk.
  3. A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is.
  4. Majd visszavesszük a lángot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a hagymákat, szerecsendiót, és gyenge forrással puhára főzzük a húst.
  5. Közben megtisztítjuk a répát, azt csíkokra, a gombátszeletekre vágjuk.
  6. Ha megfőtt a hús, beletesszük először a sárgarépát, majd pár perc múlva a gombát is, és már csak néhány percig főzzük.
  7. Ezalatt sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
  8. Tálaláskor a tányérokba szedünk a tésztából, majd rámerjük a levest. Ízlés szerint friss petrezselyemmel kínálhatjuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14152
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Betyárleves Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

A környékünkön van egy régi, kb. 100 éves múlttal rendelkező igazi kisvendéglő. Nyáron kinn ülünk a kertben az öreg gesztenyefák alatt, ősz felé potyognak is a gesztenyék hol az asztalokra, hol a fejünkre.:-)) Természetesen hagyományos, magyaros ételek vannak, ha olyanra szottyan kedvünk, és vendéglőznénk, akkor biztos hozzájuk megyünk.  A betyárleves az egyik örök befutó. Férjem kedvence, és már itthon is készítettük, azt hiszem nagyon hasonlatos a végeredmény. Hogy mitől betyár? Halvány gőzöm sincs, hacsak nem a gombától, ami igazán különleges ízt kölcsönöz, és betyár finom lesz tőle.:-))

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...