Betyárleves Vicikó konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
67g fehérpecsenye111 kcal
-
33g csiperkegomba7 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
583g víz0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
A levesbetéthez
-
33g cérnametélt124 kcal
-
167g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
261
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
400g fehérpecsenye664 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3500g víz0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A levesbetéthez
-
200g cérnametélt742 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
1564
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
7.1g fehérpecsenye12 kcal
-
3.6g csiperkegomba1 kcal
-
2.9g sárgarépa1 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
62.4g víz0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
A levesbetéthez
-
3.6g cérnametélt13 kcal
-
17.8g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összesen
28
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 868.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2346 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 485 micro
Összesen
261
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 121.9 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4596.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 1481 mg
-
Nátrium 2112 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 5213.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1378 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 763 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 666 micro
-
Kolin: 448 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14073 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2907 micro
Összesen
1564
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 93 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 251 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
28
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3.5 l víz
-
1 csokor petrezselyem
A levesbetéthez
-
200 g cérnametélt
-
1 l víz
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
A leveshez
- A húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk.
- Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk.
- A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is.
- Majd visszavesszük a lángot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a hagymákat, szerecsendiót, és gyenge forrással puhára főzzük a húst.
- Közben megtisztítjuk a répát, azt csíkokra, a gombátszeletekre vágjuk.
- Ha megfőtt a hús, beletesszük először a sárgarépát, majd pár perc múlva a gombát is, és már csak néhány percig főzzük.
- Ezalatt sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
- Tálaláskor a tányérokba szedünk a tésztából, majd rámerjük a levest. Ízlés szerint friss petrezselyemmel kínálhatjuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14152
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
A környékünkön van egy régi, kb. 100 éves múlttal rendelkező igazi kisvendéglő. Nyáron kinn ülünk a kertben az öreg gesztenyefák alatt, ősz felé potyognak is a gesztenyék hol az asztalokra, hol a fejünkre.:-)) Természetesen hagyományos, magyaros ételek vannak, ha olyanra szottyan kedvünk, és vendéglőznénk, akkor biztos hozzájuk megyünk. A betyárleves az egyik örök befutó. Férjem kedvence, és már itthon is készítettük, azt hiszem nagyon hasonlatos a végeredmény. Hogy mitől betyár? Halvány gőzöm sincs, hacsak nem a gombától, ami igazán különleges ízt kölcsönöz, és betyár finom lesz tőle.:-))