r
Nosalty Logó

Berlini sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Berlini sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    275.8 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4048.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.6 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 4951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 50 g porcukrot, a lisztet, vajat, a 3 egész tojást, és a citrom héját összegyúrjuk.
  2. Kb. a kétharmad részéből négyszögletes lapot nyújtunk ki, tepsibe fektetjük, kissé megszurkáljuk, és előmelegített sütőben félkészre megsütjük (180 °C).
  3. Mandulát vagy diót megdarálunk, összevegyítjük a kakaóval, 100 g porcukorral, fahéjjal, és3 egész tojással.
  4. A megsült tésztát megkenjük 4 ek lekvárral, és ráhelyezzük a mandulás keveréket.
  5. A megmaradt nyers tésztából rudacskákat sodrunk, és rácsalakban ráhelyezzük a tetejére.
  6. Újra és véglegesen megsütjük az egészet gyenge tűznél (170°C).
  7. Ha kihűlt, vaníliás cukorral meghintjük. A rácsok közti hézagokat lekvárral töltjük ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32 x 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1469
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 165138
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Berlini sütemény
Vicikó 251 recept

Újonnan felfedezett, 1954-ben megjelent szakácskönyvemből való recept alapján készítettem ezt a hagyományos rácsos, linzertésztás finomságot. Mandulával töltöttem, igen nagy sikere volt. Szinte egyre finomabb lett, 2-3 nap alatt. Ezért ajánlom, hogy legalább fogyasztás előtti napon készítsük el. De mi frissiben is lelkesen pusztítottuk :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...