r
Nosalty Logó

Berlini mogyorós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Berlini mogyorós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3610 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    273.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4575.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2027 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1470 micro
Összesen 3610 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot krémesre keverjük a vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat meg a citromhéjat is.
  2. A lisztet összekeverjük a darált mogyoróval és a sütőporral.
  3. Összemixeljük a két részt, majd kivajazott vagy kibélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük a tésztát.
  4. Mehet a sütőbe, a végén tűpróba, esetleg porcukor a tetejére, finom kávé mellé!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 24709
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 06.

Ajánló

Eredetileg 25 dkg cukor kellett bele, de az unokák ízlése már mást diktál. Én főleg diót használtam, az akadt, de mogyoró az alap.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Visszatértem! :) Durham-ban kitört a tavaszi szünet, én pedig gyönyörű skót kitérő után érkeztem Oxfordba. Tavalyi családomnál töltöttem elsőként néhány napot, kedves második számú tanulókonyhám társaságában :) Egy napos vasárnap délután vendéglátó apukám ötlete volt a spontán süti, recept a berlini anyuka gyűjteményéből került, én meg nyilván rögtön ugrottam, vállalkozva az elkészítésre. Mikor elkészült, a kertben piknikezve kávé mellett eszegettük (Jann rögtön betolta a negyedét), s megtudtam, hogy egy berlini nagymama százéves receptjéről van szó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...