Bélszínragu olaszosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g marhabélszín153 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
16 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
50g marha alaplé0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
342
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g marhabélszín306 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
33 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
100g marha alaplé0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
684
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
32.9g marhabélszín50 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
16.5g sonka23 kcal
-
6.6g sűrített paradicsom5 kcal
-
9.2g salottahagyma6 kcal
-
16.5g vörösbor14 kcal
-
16.5g marha alaplé0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
112
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 997.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
342
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1995.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 1247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 298.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
684
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1895 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg marhabélszín
-
0.5 ek vaj
-
0.5 ek olívaolaj
-
4 dkg sűrített paradicsom
-
2 közepes db salottahagyma
-
1 dl vörösbor
-
kakukkfű ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A bélszínt ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és vaj-olívaolaj keverékén 2-3 perc alatt közepesre sütjük.
- Félretesszük és a serenyőben visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát.
- Felöntjük vörösborral, félig visszaforraljuk, majd teszünk bele paradicsompürét, és ha nem eléggé leves, adhatunk hozzá egy kevés alaplevet.
- Fűszerezzük (só, bors, kakukkfű, babérlevél) és 6-8 perc főzés után hozzáadjuka felkockázott sonkát, végül a bélszínt, hogy átmelegedjen.
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 17892
- Feltöltés dátuma: 2009. november 13.
Ajánló
Makarónival, egy kis ruccolával, parmezánnal, egy üveg vörösbor mellé...:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
"Így készítették ezt az ételt a világhírű velencei Hotel Royal Danieliben. Vajban hervasszunk el finomra vágott hagymát, igen apró kockára vágott bélszínt adunk bele, ha a hús félig lepárolódott, aromatizáljuk jó veronai vörösborral, sűrű paradicsompürével és pároljuk készre babérlevéllel, kakukkfűvel és feleannyi kockára vágott sovány sonkával, mint a bélszín súlya volt" Forrás: Csáky Sándor a 20. sz. szakácsművészete Ezen egy kicsit változtattam, és lett egy saját verzió:)