r
Nosalty Logó

Bélszínragu olaszosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bélszínragu olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 342 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 684 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1895 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és vaj-olívaolaj keverékén 2-3 perc alatt közepesre sütjük.
  2. Félretesszük és a serenyőben visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát.
  3. Felöntjük vörösborral, félig visszaforraljuk, majd teszünk bele paradicsompürét, és ha nem eléggé leves, adhatunk hozzá egy kevés alaplevet.
  4. Fűszerezzük (só, bors, kakukkfű, babérlevél) és 6-8 perc főzés után hozzáadjuka felkockázott sonkát, végül a bélszínt, hogy átmelegedjen.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17804
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 13.

Ajánló

Makarónival, egy kis ruccolával, parmezánnal, egy üveg vörösbor mellé...:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Így készítették ezt az ételt a világhírű velencei Hotel Royal Danieliben. Vajban hervasszunk el finomra vágott hagymát, igen apró kockára vágott bélszínt adunk bele, ha a hús félig lepárolódott, aromatizáljuk jó veronai vörösborral, sűrű paradicsompürével és pároljuk készre babérlevéllel, kakukkfűvel és feleannyi kockára vágott sovány sonkával, mint a bélszín súlya volt" Forrás: Csáky Sándor a 20. sz. szakácsművészete Ezen egy kicsit változtattam, és lett egy saját verzió:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk