r
Nosalty Logó

Bélszínragu olaszosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bélszínragu olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 342 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 684 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1895 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és vaj-olívaolaj keverékén 2-3 perc alatt közepesre sütjük.
  2. Félretesszük és a serenyőben visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát.
  3. Felöntjük vörösborral, félig visszaforraljuk, majd teszünk bele paradicsompürét, és ha nem eléggé leves, adhatunk hozzá egy kevés alaplevet.
  4. Fűszerezzük (só, bors, kakukkfű, babérlevél) és 6-8 perc főzés után hozzáadjuka felkockázott sonkát, végül a bélszínt, hogy átmelegedjen.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 17892
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 13.

Ajánló

Makarónival, egy kis ruccolával, parmezánnal, egy üveg vörösbor mellé...:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Így készítették ezt az ételt a világhírű velencei Hotel Royal Danieliben. Vajban hervasszunk el finomra vágott hagymát, igen apró kockára vágott bélszínt adunk bele, ha a hús félig lepárolódott, aromatizáljuk jó veronai vörösborral, sűrű paradicsompürével és pároljuk készre babérlevéllel, kakukkfűvel és feleannyi kockára vágott sovány sonkával, mint a bélszín súlya volt" Forrás: Csáky Sándor a 20. sz. szakácsművészete Ezen egy kicsit változtattam, és lett egy saját verzió:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...