Bélszín borskéregben ratatouille-jal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Ratatouille készítése
-
75g padlizsán18 kcal
-
75g cukkini12 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
3g só0 kcal
-
8g pesto29 kcal
Bélszín készítése
-
250g marhabélszín383 kcal
-
5g zöldbors13 kcal
-
5g fekete bors13 kcal
-
5g rózsabors0 kcal
-
5g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
576
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Ratatouille készítése
-
300g padlizsán71 kcal
-
300g cukkini48 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
10g só0 kcal
-
30g pesto117 kcal
Bélszín készítése
-
1000g marhabélszín1530 kcal
-
20g zöldbors50 kcal
-
20g fekete bors50 kcal
-
20g rózsabors0 kcal
-
20g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
2296
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Ratatouille készítése
-
13.7g padlizsán3 kcal
-
13.7g cukkini2 kcal
-
13.7g paradicsom2 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
1.4g pesto5 kcal
Bélszín készítése
-
45.7g marhabélszín70 kcal
-
0.9g zöldbors2 kcal
-
0.9g fekete bors2 kcal
-
0.9g rózsabors0 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
7.8g napraforgó olaj17 kcal
Összesen
103
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4049.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 3133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 382 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1932 micro
-
Lut-zea 1677 micro
Összesen
576
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 236.3 g
Zsír
-
Összesen 121.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16199.4 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 2372 mg
-
Nátrium 12533 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1528 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 995 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 308 micro
-
β-karotin 1853 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 7727 micro
-
Lut-zea 6709 micro
Összesen
2296
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 739.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 353 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
Ratatouille készítése
-
30 dkg padlizsán
-
30 dkg cukkini
-
30 dkg paradicsom
-
1 dkg só
-
3 dkg pesto
Bélszín készítése
-
100 dkg marhabélszín
-
2 dkg zöldbors
-
2 dkg fekete bors
-
2 dkg rózsabors
-
2 dkg só
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Ratatouille készítése
- A padlizsánt, cukkinit és a paradicsomot vágjuk fel karikára, nagyon vékony karikára.
- Tepsibe rétegezve rakjuk bele a zöldségeket, sózzuk meg, és a pesto mártással locsoljuk meg.
- Sütőben süssük meg 170 fokon, 20 percig.
Bélszín készítése
- A tisztított, lehártyázott bélszínt szeleteljük fel, nyomjuk szét kb. 2 cm vastagságra. Egész borsokat használjunk, és mozsárban törjük durvára.
- Sóval dörzsöljük be a húst.
- Olajat forrósítsunk egy serpenyőben, és süssük a meg a bélszínt ízlés szerint. Ha 1,5 cm-es a szelet, akkor oldalanként 2 percig sütve félangolos bélszínt kapunk.
- Ha kész, forgassuk meg a tört borsban.
- Tálaljuk forrón a ratatouille-val.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2347
- Feltöltés dátuma: 2016. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy elsőre látszik.