Békebeli sós kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g kacsazsír0 kcal
-
2g só0 kcal
A tetejére
Összesen
377
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1023.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
377
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4093.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 2916 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 282.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 131.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
1509
kcal
- 11% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A langyos tejjel, cukorral/ vagy joghurttal felfuttatjuk az élesztőt.
- A kacsazsírt felovasztjuk, és minden tésztához való alapanyaggal összedagasztjuk.
- A tésztát megkelesztjük duplájára.
- Kerek formára nyújtjuk, derelyevágóval 8 cikkre vágjuk.
- A cikkeket feltekerjük kifli formájúra, sütőlemezre rakjuk.
- Tetejét megkenjük a joghurtos tojással, megszórjuk sóval, köménnyel.
- Kb. 20 percet kelesztjük (én 60 C-os sütőben szoktam).
- Sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x20x2
- Sütés ideje: 14 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 299
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 39507
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Évi néni
1830 recept
Ma kacsazsírt készítettem, így nem kellett olvasztanom, hanem máris tehettem a kenyérsütőbe dagasztani. Nem is mesélek a finom tepertőről.