r
Nosalty Logó

Békebeli Sacher-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Áron Benjámin
Békebeli Sacher-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 954 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 5721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 954 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    280.6 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3779.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    667 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.9 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1855 micro
Összesen 5721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tortához

  1. A csokoládét nagyon óvatosan, kis lángon olvasszuk fel (lehet vízfürdő fölött is, vagy mikróban), majd húzzuk le a tűzről, és tegyük félre hűlni.
  2. Válasszuk szét a tojások fehérjét a sárgájától, a fehérjét lehetőleg fémedényben tegyük hűtőbe felhasználásig (könnyebb lesz felverni). A tojássárgákat tegyük hozzá a vajhoz, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük robotgéppel habosra.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd kenjünk ki vajjal egy tortaformát, és szórjuk ki kakaóval (liszttel is lehet, a nagyitól kakaóval láttam). Sütőpapírt is tehetünk alá, de azt is kenjük ki vékonyan vajjal, hogy sülés után ne tépje meg a tortánk oldalát és alját. Szögletes formában is lehet készíteni, de azt nehezebb lesz félbevágni szakadás nélkül.
  4. Vegyük ki a hűtőből a tojások fehérjét, majd egy csipet sóval verjük puha habbá. Ha már félig-meddig megtartja a formáját, szórjuk bele a kristálycukrot, és azzal együtt verjük kemény, formatartó állagúra (Akár fejünk fölé fordítva a tálat, ellenőrizhetjük is, de ha még nem jó, fennáll a veszély, hogy fülig ragadni fogunk.)
  5. A kihűlt csokoládét öntsük a cukros tojássárgákhoz, óvatosan egyengessük el, majd felváltva adjuk hozzá a tojáshabot és az átszitált lisztet. Erélyesen, de vigyázva forgassuk össze, hogy ne legyenek benne lisztgöbök, de a habot se törjük össze. Ha homogén a tésztánk, öntsük a formába, majd tűpróbáig süssük. Ne nyitogassuk a sütőajtót az első negyed óra-húsz percben, mert össze fog esni a piskótánk. Ha megsült, borítsuk ki a formából.

A töltelékhez

  1. A baracklekvárt takaréklángon melegítsük meg egy picit, majd keverjük csomómentesre a rummal (a rum elhagyható, de tapasztalataim szerint picit szaftosabb marad tőle a sütemény).

A bevonathoz

  1. A kihűlt piskótát vágjuk félbe, majd vastagon kenjük meg a (rumos) lekvárunkkal. Egy keveset tegyünk félre, és vékonyan vonjuk be vele a torta tetejét és oldalát (kihagyható lépés, de szaftosabbá teszi a végeredményt).
  2. Majd a tortabevonót olvasszuk fel, és öntsük az összeállított süteményünkre, és tortaspaklival vagy vastag lapú késsel kenjük el.
  3. Hagyjuk megszilárdulni rajta a bevonatot, majd meleg vízbe mártott, éles késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7150
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 22.

Ajánló

Díszíthetjük tejszínhab- vagy párizsikrém(ganache)-rózsákkal, amibe Sacher feliratú csokoládépasztillát nyomtunk.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Áron Benjámin 1 recept

Eredeti, békebeli Sacher-torta nagymamám megsárgult, szamárfüles (szigorúan kockás!) receptesfüzetéből.

Hozzávalók

A tortához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...