Bejgli fatörzs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
scarlett69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
914
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
7302
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 855.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
914
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 485.8 g
-
Telített zsírsav 233 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 2300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6842 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 2778 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 604 mg
-
Foszfor 2208 mg
-
Nátrium 1034 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 635.1 g
-
Cukor 419 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 391.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3357 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 1268 mg
-
Retinol - A vitamin: 3304 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 644 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1957 micro
Összesen
7302
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Kétfelé osztjuk, vagy külön-külön sütjük a 2x4 tojásos piskótát. Sütőpapírral bélelt - "gáztepsibe" - simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy járunk el a másik piskótával is.
- Kb. 6 dl tejet felteszünk melegedni, a maradék tejben a pudingport csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő tejbe öntjük és állandó kevergetés mellett pár perc alatt besűrítjük. A puha vajat/margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a teljesen kihűlt pudinggal tovább habosítjuk, addig, amíg egy könnyű krémet nem kapunk. Ekkor a krémet két felé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a darált mákot, a másikba a darált diót és a reszelt citromhéjat.
- Az egyik piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd a diókrém 3/4-ét rákenjük, óvatosan feltekerjük, a maradék krémmel kívülről is megkenjük, tálcára tesszük. A másik piskótát, ugyanígy töltjük meg.
- Az egyik tekercsnek ferdén levágjuk a 2 végét és tálcára tesszük, a másik tekercsnek is levágjuk a végeit, kettévágjuk és a képen látható módon az egész roládhoz illesztjük. Díszíthetjük darált dióval, illetve marcipánnal is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 420
- Feltöltés dátuma: 2024. november 15.
Ajánló
Tokaji aszú, vagy édes, félédes fehér pezsgő illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
scarlett69
101 recept
Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.