r
Nosalty Logó

Bejgli fatörzs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Bejgli fatörzs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 7302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    485.8 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    2300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6842 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    2778 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    2208 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.1 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1957 micro
Összesen 7302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Kétfelé osztjuk, vagy külön-külön sütjük a 2x4 tojásos piskótát. Sütőpapírral bélelt - "gáztepsibe" - simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy járunk el a másik piskótával is.
  2. Kb. 6 dl tejet felteszünk melegedni, a maradék tejben a pudingport csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő tejbe öntjük és állandó kevergetés mellett pár perc alatt besűrítjük. A puha vajat/margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a teljesen kihűlt pudinggal tovább habosítjuk, addig, amíg egy könnyű krémet nem kapunk. Ekkor a krémet két felé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a darált mákot, a másikba a darált diót és a reszelt citromhéjat.
  3. Az egyik piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd a diókrém 3/4-ét rákenjük, óvatosan feltekerjük, a maradék krémmel kívülről is megkenjük, tálcára tesszük. A másik piskótát, ugyanígy töltjük meg.
  4. Az egyik tekercsnek ferdén levágjuk a 2 végét és tálcára tesszük, a másik tekercsnek is levágjuk a végeit, kettévágjuk és a képen látható módon az egész roládhoz illesztjük. Díszíthetjük darált dióval, illetve marcipánnal is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 15.

Ajánló

Tokaji aszú, vagy édes, félédes fehér pezsgő illik hozzá.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Bejgli fatörzs
scarlett69 98 recept

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 nyomós ok, miért ne dobd a tök héját a...

A sütőtök azon alapanyagok közé tartozik, aminek minden részét fel tudjuk használni. Nem kérdés, hogy húsából milyen finomságok születnek, és a benne rejlő magokból isteni ropogtatnivaló készülhet, de héjáról valamiért nem szeretünk tudomást venni. Nagy hiba, mert aki hobbiszinten űzi a kertészkedés műfaját, annak érdemes kihasználnia a sütőtökhéj szuperképességeit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...