Becsvölgye szalagos fánkja
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
200g tej112 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
3g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
18 kcal
-
0g rum1 kcal
A sütéshez és a tálaláshoz
-
106g napraforgó olaj939 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
Összesen
2114
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
800g tej448 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
11g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
71 kcal
-
2g rum3 kcal
A sütéshez és a tálaláshoz
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
Összesen
8456
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
32.4g tej18 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
40.5g finomliszt147 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0.1g rum0 kcal
A sütéshez és a tálaláshoz
-
17.2g napraforgó olaj152 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
11 kcal
Összesen
341
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 116 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1960.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 1198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
2114
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.3 g
Zsír
-
Összesen 464 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 203 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 163 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7840.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 359 mg
-
Kálcium 1118 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1296 mg
-
Nátrium 4794 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 910.7 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 208.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 179 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 529 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
8456
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
341
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
3 dkg élesztő
-
1 db tojás
-
1 ek napraforgó olaj
A sütéshez és a tálaláshoz
-
5 dl napraforgó olaj
-
3 ek porcukor
-
10 dkg lekvár/ dzsem
Elkészítés
A tésztához
- Fél liter tejet meglangyosítunk 1 evőkanál cukorral,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megfuttatjuk.
- A lisztet beleszitáljuk egy tálba (így levegősebb lesz).
- Rászórjuk a másik evőkanál cukrot, a sót, az egész tojást, a felfuttatott élesztős tejet, és1 kk rumot.
- Elkezdjük kidolgozni, és fokozatosan hozzáadjuk a maradék langyos tejet és az étolajat. (Én robotgép dagasztó lapátjával csináltam, se túl lágy, se túl kemény tészta legyen).
- A kidolgozott tésztát hagyjuk duplájára kelni meleg helyen.
- Majd jól meglisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és egymástól távolabb hagyjuk fél órát kelni letakarva. (Én ásványvizes flakont vágtam félbe, és azzal szaggattam.)
- Ha megkelt, jó bő olajban kisütjük. Az olaj legyen kellően meleg, egy pici darabbal meg lehet próbálni. A tészta közepébe egy kis mélyedést nyomunk, és a felső felével rakjuk az olajba (nem kell fedő), ha megsült az egyik fele, megfordítjuk.
- Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön, bár ez a tészta nem lesz olajos.
- Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.
- Ebből a mennyiségből kb. 26-30 db lesz, ki mekkorára szaggatja.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 423
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 58808
- Feltöltés dátuma: 2012. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Én a receptet egy régi "Príma konyha" újságból készítettem, és ott ez volt a neve Becsvölgye fánkja, és hű maradtam az eredeti recepthez. Szerintünk nagyon finom és nem olajos fánk tészta, foszlós, szalagos. Én még nem sütöttem fánkot, de mikor ezt a receptet kipróbáltam, nagyon jól sikerült elsőre, és mindenkinek ízlett, ezért másodszor is megcsináltam, és megint jó lett, ezért tettem fel a receptet. Nagyon egyszerű, könnyű és finom, nyugodtan kipróbálhatjátok.