r
Nosalty Logó

Becsvölgye szalagos fánkja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Becsvölgye szalagos fánkja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 2114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 8456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 2114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    464 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7840.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    1118 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    4794 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    910.7 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 8456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Fél liter tejet meglangyosítunk 1 evőkanál cukorral,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megfuttatjuk.
  2. A lisztet beleszitáljuk egy tálba (így levegősebb lesz).
  3. Rászórjuk a másik evőkanál cukrot, a sót, az egész tojást, a felfuttatott élesztős tejet, és1 kk rumot.
  4. Elkezdjük kidolgozni, és fokozatosan hozzáadjuk a maradék langyos tejet és az étolajat. (Én robotgép dagasztó lapátjával csináltam, se túl lágy, se túl kemény tészta legyen).
  5. A kidolgozott tésztát hagyjuk duplájára kelni meleg helyen.
  6. Majd jól meglisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és egymástól távolabb hagyjuk fél órát kelni letakarva. (Én ásványvizes flakont vágtam félbe, és azzal szaggattam.)
  7. Ha megkelt, jó bő olajban kisütjük. Az olaj legyen kellően meleg, egy pici darabbal meg lehet próbálni. A tészta közepébe egy kis mélyedést nyomunk, és a felső felével rakjuk az olajba (nem kell fedő), ha megsült az egyik fele, megfordítjuk.
  8. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön, bár ez a tészta nem lesz olajos.
  9. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.
  10. Ebből a mennyiségből kb. 26-30 db lesz, ki mekkorára szaggatja.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 423
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 58817
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a receptet egy régi "Príma konyha" újságból készítettem, és ott ez volt a neve Becsvölgye fánkja, és hű maradtam az eredeti recepthez. Szerintünk nagyon finom és nem olajos fánk tészta, foszlós, szalagos. Én még nem sütöttem fánkot, de mikor ezt a receptet kipróbáltam, nagyon jól sikerült elsőre, és mindenkinek ízlett, ezért másodszor is megcsináltam, és megint jó lett, ezért tettem fel a receptet. Nagyon egyszerű, könnyű és finom, nyugodtan kipróbálhatjátok.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...