r
Nosalty Logó

Bechamellel töltött rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bechamellel töltött rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 8935 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2792.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    427.3 g

Zsír

  • Összesen
    365 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16753.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    571 mg
  • Kálcium
    5191 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    5106 mg
  • Nátrium
    5198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    926.5 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1633.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    400 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2857 micro
Összesen 8935 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítünk egy hatalmas adag palacsintatésztát, ehhez fog kelleni 1,2 l tej, 0,8 kg liszt, 2 tojás, szódavíz, 2-3 ek étolaj, ízlés szerint só és porcukor.
  2. Összekeverjük csomómentesre a hozzávalókat habverővel (a nagyim azt mondta, hogy akkor jó, ha a villa között nem marad semmi, de a tetején egy pici igen).
  3. Megsütjük a palacsintát (ne izguljunk ha marad, majd jó lesz desszertnek).
  4. Elkészítjük a bechamel mártást: lassú tűzön felforraljuk a maradék 0,8 l tejet (végig keverjük, különben leég, és nem lesz jó sikálni), majd félretesszük.
  5. Egy másik edénybe beletesszük a vajat, és kis lángon elkezdjük megolvasztani. Amikor a vaj megolvadt, beleteszünk egy bögre lisztet és elkeverjük, picit megsárgítjuk (az egész másodpercek kérdése, és ha barna lesz, vége, megégett), majd hozzátesszük a tejet, és habverővel lassú tűzön simára keverjük, kissé besűrítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük.
  6. Megfőzzük a darált húst ízlés szerint sóval, borssal, és hozzáadjuk a kukoricát.
  7. Amikor elkészült, hozzáadjuk a bechamel mártás felét.
  8. Lereszeljük a sajtot.
  9. Fogunk egy jénai tálat, és az aljátkibéleljük 1-2 palacsintával.
  10. A palacsinták közepére teszünk a darált húsos szószból és a reszelt sajtból egy keveset, majd 2 irányból behajtjuk (ne legyünk mohók, mert hamar szakad a tészta), és beletesszük a jénaiba.
  11. A tetején elosztjuk a maradék bechamelt (ha több rétegbe kerülnek a kis palacsinta batyuk, közéjük is tegyünk),rátesszük a fedőt, és beküldjüka sütőbe pirulni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1190
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 08.

Ajánló

Soha ne állj neki munka után, 17-órakor!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám sokszor már tanácstalan a -nem rövid listájú- vasárnapi ebéd milétéről, és ilyenkor megkérdez engem, mivel várjon haza, és én nagyon szeretem a "béchamel"-es tésztáját, tehát most vasárnap ezt kértem. Hát ő főzött is egy nem kis adagot (fél tonna körül ültünk az asztalnál), a többi finomság mellett. Hát mondanom sem kell, hamar elfogyott, és én ettem volna még, de mivel? Nemrég készült egy rakott palacsinta, hát beötvöztem a kettőt, és ez lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...