r
Nosalty Logó

Bebinca, a goai réteges desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Bebinca, a goai réteges desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.2 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3483.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.8 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    523 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    2067 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2662 micro
Összesen 4753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nádcukrot és a vizet karamellé főzzük. Hozzáadunk két kanál kókuszkrémet, ha összeugrana, addig melegítjük, amíg csomómentes lesz megint. Ekkor félretesszük hűlni.
  2. A tojássárgákat, a cukrot, a reszelt szerecsendiót és a kókusztejet egy nagy tálban összekeverjük. A keveréket ezután több adagban az átszitált liszthez keverjük, így biztosítva, nehogy összecsomósodjon.
  3. A tésztát kettéválasztjuk, és az egyik félhez hozzákeverjük a karamellszószt. A vajat megolvasztjuk. A sütőt grillfokozatra tesszük és előmelegítjük 170 fokra, egy banánkenyérformát pedig kivajazunk.
  4. A világosabb (karamellmentes) tésztából egy merőkanálnyit a sütőforma aljába öntünk. Betesszük a sütőbe és 15 percet sütjük.
  5. Ezután egy szilikonecset segítségével megkenjük a megsütött tésztaréteg tetejét olvasztott vajjal, majd ráöntünk egy merőkanálnyit a sötét tésztából. Megy vissza a sütőbe 5-8 percre, míg megszilárdul a tésztaréteg.
  6. Ezt a felváltott rétegezést ismételjük, amíg elfogy mindkét tészta. A megsült réteg tetejét mindig lekenjük olvasztott vajjal. Ahogy felfelé haladunk a formában, egy picit több tésztára lesz szükségünk rétegenként a növekvő alapterület miatt.
  7. Amikor az utolsó réteget tesszük be, azt hagyjuk megint 15-20 percet sülni.
  8. A kész süteményt hagyjuk a formában kihűlni, az oldalait azonban válasszuk el a formától egy spatula vagy kés segítségével.
  9. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1750
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bebinca, a goai réteges desszert
Rosanics Petra 360 recept

A bebinca, vagy más néven bibik egy goai sokrétegű, tömörgyönyör sütemény, amit elsősorban ünnepekre készítenek. Goa kivételes módon nem brit, hanem portugál gyarmat volt, ráadásul egészen 1961-ig, így a portugálok világhírű desszertmestersége ebbe a kis tartományba is eljutott. A bebinca ugyanis olyan, mint bármelyik klassz portugál édesség: tele van tojássárgájával, kicsit remegős, fűszeres, jó édes, és persze ellenállhatatlan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...