r
Nosalty Logó

Bazsalikomos sárgarépa-krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Bazsalikomos sárgarépa-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1087 kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 272 kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4857.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    3802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2411.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73857 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2278 micro
Összesen 1087 kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1134 micro
  • β-karotin
    2707 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk, s karikákra szeljük.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a répákat, s lefedve, időnként keverve rajta egyet-egyet, 10 perc alatt megpároljuk a zöldséget. Közben vízforralóban /vagy fazékban/ 1,5 liter vizet forralunk.
  3. 10 perc után a répákat átzuttyintjuk egy fazékba, felöntjük kb. 1 liter forró vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat. A levest felforraljuk, s lobogva addig főzzük a zöldséget, míg meg nem puhul.
  4. Ekkora levet egy másik edénybe szűrjük, a répát összeturmixoljuk, alaposan megsózzuk, s fokozatosan felengedjük a levessel.
  5. A tűzre visszatéve tovább fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval. Újra felforraljuk, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, s ha kell, a maradék forró vízzel higítjuk. Egy utolsó rottyintás után kész.
  6. Apróra vágott bazsalikommal megszórva, pirítóssal vagy grissinivel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 41913
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Sok répa, s még több tejszín a hűtőben, levesre ácsingózó gyerek, kellemetlen, esős idő odakint... Szerencsére nem volt más választásom, mint ez a leves... : )

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...