r
Nosalty Logó

Bazsalikomos pite datolyaszilvával és camembert sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
CulinaRita
Bazsalikomos pite datolyaszilvával és camembert sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 942 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4708 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 942 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9712.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1351 mg
  • Foszfor
    4823 mg
  • Nátrium
    1565 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    2441 micro
  • Likopin
    267 micro
  • Lut-zea
    3943 micro
Összesen 4708 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a mézet, a tojást, a vajat és adagolva a tejet. A bazsalikomot a kezünkkel apróra tépkedjük, és a tésztába keverjük.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy keskeny formát, és beleöntjük a tésztát, amit kanállal elegyengetünk.
  4. A sajtot vékonyan felszeleteljük, a datolyaszilvának eltávolítjuk a szárát, és hosszanti irányban elfelezzük, majd a sajttal megegyező vastagságúra vágjuk. Felváltva a tésztára helyezzük, a gyümölccsel kezdve a sort.
  5. 20-25 perc alatt 180 fokon megsütjük, de tűpróba szükséges! A végén juharszirup cseppekkel locsoljuk meg, amitől az aranyló árnyalat még csillogóbb lett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 669
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 02.

Ajánló

A tálalása úgy történik, hogy pont a feltét két-két oldalán a tésztát levágtam, és rézsútosan 2 cm-es szeletekre szeltem a közepét. A szélét nem ám kidobja valaki! Hogy az milyen finom, ropogós tud lenni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikomos pite datolyaszilvával és camembert sajttal
CulinaRita 49 recept

Egy albán utazásom során fedeztem fel a tropojei piac megannyi csodáját, köztük a hurmát, másik nevén datolyaszilvát, amiről korábban sosem hallottam. A gyümölcs nagyon sok jódot tartalmaz, nyersen nagyon finom édes, de sütve is megőrzi a kellemes ízét.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...