r
Nosalty Logó

Battenberg cake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Battenberg cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 813 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.6 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 4879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy négyszögletes (20x20 cm) tepsit kivajazunk, majd kilisztezünk.
  2. A vajat, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálban habosra keverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyiket alaposan a masszába keverjük.
  3. A szeletelt mandulát aprítógépben leaprítjuk, majd a liszttel és a sütőporral a tésztába keverjük.
  4. A keveréket 2 részre osztjuk. Pontosnak kell lenni, ezért a legjobb, ha a tálat, amiben a tésztát keverjük, üresen mérjük le, az így kapott számot kivonjuk a tészta és a tál együttes súlyából, ezt a számot elfelezzük, majd ekkora mennyiséget kanalazunk át a tészta és a tál teljes súlyából kivonva egy másik tálba. Az egyik részbe piros ételfestéket keverünk.
  5. A tésztákat a tepsibe simítjuk - az egyiket az egyik felébe, a másikat a másikba. Az elválasztáshoz segítség lehet egy sütőkeret felezője, ennek híján alufóliával tudjuk a tepsit két részre osztani.
  6. 20-25 percig sütjük őket, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
  7. Ha a tészták tetején púp keletkezett, egyszerűen levágjuk őket, majd mindkét tésztát hosszában, függőlegesen vágjuk ketté - fontos a pontosság.
  8. A lekvárt felmelegítjük és vékony rétegben felvisszük a tészták oldalaira. A csíkokból összeállítjuk a battenberg-t.
  9. A marcipánt egy 20x30 centiméteres (ez a mindennapi méret) irattartó fóliába helyezzük, és kinyújtjuk az oldalaiig. A fólia 2 oldalát levágjuk, óvatosan kivesszük a marcipánt, majd körbevonjuk vele a süteményt. Pontosan körbefogja érni a tésztát, a találkozásnál elég kissé összenyomni.
  10. A sütemény tetejét átlósan bevagdoshatjuk, a vonalak találkozásához cukorgyöngyöt illeszthetünk.
  11. Szervírozás előtt 30 percre mélyhűtőbe helyezzük a battenberg-t, így egyszerűen és szépen tudjuk majd szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3980
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Battenberg cake
NapsütötteVidékünkön 174 recept

Egy finom mandulás sütemény, ami nem utolsó sorban jól is mutat. Az elkészítése nem egyszerű, de ha sütés előtt utánajárunk a siker kulcsának, és átgondoljuk, hogyan is tudjuk tökéletesre készíteni, a siker nem marad el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...