r
Nosalty Logó

Barscs - lengyel céklaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
k3csk3
Barscs - lengyel céklaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2248 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    1586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8669.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    7931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2911.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 2248 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a céklákat és almákat, majd az összeset egészben beletesszük egy nagy fazékba. Felöntjük 2 liter vízzel, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (a tortellini kivételével). A szegfűborsot, egész fekete borsot és babérlevelet teatojásba téve könnyebben el fogjuk tudni a végén távolítani.
  2. Felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a céklák puhák nem lesznek. Ez a céklák méretétől függően 1-2 óra lehet. Egy éles késsel a legnagyobb céklába beleszúrva próbálhatjuk ki, hogy megfőtt-e: akkor jó, ha a kés könnyedén belemegy a közepéig.
  3. Enyhén sós vízben, külön megfőzzük a tortellinit (vigyázva, hogy ne főzzük szét). A levesből a lé kivételével mindent (almát, céklát, fűszereket) eltávolítunk, akár egy nagyobb lyukú szűrő segítségével. A főtt céklákat más receptekhez (például céklasalátához) felhasználhatjuk, semmiképp se dobjuk ki.
  4. Tálalásnál a forró céklalébe teszünk tányéronként nagyjából 10 darab tortellinit. Ha a maradékot hűtőben későbbre félre akarjuk tenni, érdemes a létől külön eltenni a tortellinit.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 21091
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lengyel párom készítette el először és mutatta meg, hogyan készül a lengyel mindennapok legnépszerűbb levese, a barscs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...