r
Nosalty Logó

Barna krumplis kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BeaMargit
Barna krumplis kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 552 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6246.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1021 mg
  • Nátrium
    4403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 2203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük, megpucoljuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A vizet hozzáöntjük a tejhez, beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg az élesztő feljön a folyadék tetejére.
  3. 2,5 dl-es bögrével kimérjük a lisztet, összekeverjük a hozzávalókat, de az olajnak csak a felét, és elkezdjük dagasztani. Nagymamámtól úgy tanultam, hogy a tészta alá nyúlunk, és ütögetjük felfele, körben haladva az edényben. Én kb. 5 percig dagasztom, míg kifényesedik a teteje. Ragacsos tésztánk lesz, nem kell megijedni.
  4. Mikor kicsit dagasztottuk, konyhakendővel letakarjuk, és 1 órát kelesztjük meleg helyen. Kb. a háromszorosára nő.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy melegedjen elő. Nekem gáz lerem van. Egy magas falú jénai edényt kiolajozunk, a kenyértésztát egy lisztezett deszkán cipóvá formáljuk, beletesszük a kiolajozott jénaiba, lefedjük, és 20-30 percig ismét kelesztjük. Ekkor levesszük a tetejét, betesszük a sütőbe, és 40-45 perc alatt maximális fokozaton megsütjük. Akkor jó, ha kopog a teteje. Kivesszük a sütőből, a jénaiból is, és kihűtjük. Melegen nem szabad szeletelni. Garantált a siker.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1149
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barna krumplis kenyér
BeaMargit 4 recept

Szeretem a házi kenyeret, főleg a barnát. Meg lehet sütni krumpli nélkül is, de krumplival a legfinomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...