r
Nosalty Logó

Barna krumplis kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
BeaMargit
Barna krumplis kenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

552
Kalória
14.5g
Fehérje
99.4g
Szénhidrátok
10.6g
Zsír
112.4g
Víz
-
Koleszterin
8.6g
Rost
4.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 552 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6246.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1021 mg
  • Nátrium
    4403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    449.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 2203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük, megpucoljuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A vizet hozzáöntjük a tejhez, beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg az élesztő feljön a folyadék tetejére.
  3. 2,5 dl-es bögrével kimérjük a lisztet, összekeverjük a hozzávalókat, de az olajnak csak a felét, és elkezdjük dagasztani. Nagymamámtól úgy tanultam, hogy a tészta alá nyúlunk, és ütögetjük felfele, körben haladva az edényben. Én kb. 5 percig dagasztom, míg kifényesedik a teteje. Ragacsos tésztánk lesz, nem kell megijedni.
  4. Mikor kicsit dagasztottuk, konyhakendővel letakarjuk, és 1 órát kelesztjük meleg helyen. Kb. a háromszorosára nő.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy melegedjen elő. Nekem gáz lerem van. Egy magas falú jénai edényt kiolajozunk, a kenyértésztát egy lisztezett deszkán cipóvá formáljuk, beletesszük a kiolajozott jénaiba, lefedjük, és 20-30 percig ismét kelesztjük. Ekkor levesszük a tetejét, betesszük a sütőbe, és 40-45 perc alatt maximális fokozaton megsütjük. Akkor jó, ha kopog a teteje. Kivesszük a sütőből, a jénaiból is, és kihűtjük. Melegen nem szabad szeletelni. Garantált a siker.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Szeretem a házi kenyeret, főleg a barnát. Meg lehet sütni krumpli nélkül is, de krumplival a legfinomabb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!