r
Nosalty Logó

Barhesz

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nusihun
Barhesz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6836.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    4452 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    919.5 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 5437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szitáljuk a lisztet egy tálba, és jól morzsoljuk el benne az élesztőt.
  2. Adjuk a liszthez a cukrot és a sót, keverjük el kicsit.
  3. Adjuk a száraz keverékhez a tojásokat és az olajat, majd a vizet is.
  4. Kézzel vagy géppel dagasszuk meg a tésztát. (Nekem akkor lett a legfinomabb a végeredmény, ha kicsit ragacsos, és nem a klasszikus receptekben leírt szép, sima, az edény falától elváló tésztát kaptam.)
  5. Dagasztás után kevés olajat kenünk el a tetején, lefedjük, és addig pihentetjük meleg helyen, míg kétszeresére nem nő.
  6. A tésztát két részre osztjuk. Mindkét felet további három részre osztjuk, és hosszúkás „tincseket” formálunk belőlük. 3 tincset egymás mellé fektetünk, és összefonjuk őket. (Régebben mindig az egyik végétől kezdtem el fonni, de itt adtak egy tanácsot, hogy középről kezdve egyszerűbb. Se nem egyszerűbb, se nem nehezebb, de ki lehet próbálni.)
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, letakarjuk, és további 25 percig pihentetjük.
  8. Megkenjünk a tetejét tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal vagy mákkal.
  9. Előmelegített sütőben megsütjük. (A teteje és az alja is szép barna kell, hogy legyen.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 33813
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nusihun 3 recept

A hagyományos szombati kenyér, a barhesz a zsidó konyha elmaradhatatlan része. Shabbatkor hosszúkás, míg az újévi ünnepekkor kerek barheszt sütnek. Kereket én még nem csináltam, de a hosszúkás már jól megy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...