r
Nosalty Logó

Bárándi kenyérlángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Bárándi kenyérlángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 568 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7053.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    4413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1301 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 4533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    223 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc).
  2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350 ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy.
  3. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  4. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsire való), megkenjük a tejföllel, megszórjuk az apróra vágott kaporral, kis kockára vágott szalonnával, hagymával, paradicsommal, paprikával.
  5. Előmelegített sütőben (vagy kemencében) 20-25 percig készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 40366
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Ajánló

Természetesen a feltéteket variálhatjuk: pl. lehet rá tenni szalonna helyett (vagy mellett) füstölt kolbászt, sonkát, kapor helyett snidlinget, petrezselymet, esetleg a kolbász mellett gazdagíthatjuk reszelt sajttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bárándi kenyérlángos
nyultanti 100 recept

Bárándi nyaralásunk alkalmával volt alkalmunk megkóstolni a Koroknai portán a finom, kemencében sült kenyérlángost. Nem egy túl bonyolult ételről van itt szó, mégis ellenállhatatlanul ínycsiklandó falatok ezek. Megpróbáltam "rekonstruálni" kemence, és jófajta bárándi kenyértészta nélkül.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...