r
Nosalty Logó

Barackos zsemlefelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Barackos zsemlefelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1308 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4116.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    1999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    5231 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 2137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlét szeletekre vágjuk.
  2. A tejben elhabarjuk a tojássárgáját, a porcukrot, az olvasztott vajat, és ezt ráöntjük a zsemledarabokra.
  3. A zsemle felétkivajazott, morzsázott formába öntjük.
  4. Majd ráhelyezzük a sárgabarack-darabokat, megszórjuk a vaníliás cukorral, és a zsemle másik felét a tetején egyenletesen elosztjuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  6. Ha kész, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8193
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Ajánló

Bármilyen idénygyümölccsel elkészíthetjük. Már alig várom, hogy legyen szilvánk! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Egy szegedi antikváriumban a kezembe akadt egy szakácskönyv, ami annyira megtetszett, hogy azonnal meg is vettem. Majd most a barackszezon alatt kerestem olyan recepteket, amiben fel tudom használni a már túl érett sárgabarackokat, ez lett belőle. Annyi baj volt csak vele, hogy nagyon hamar elfogyott! :(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...