r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    222.3 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5986.4 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.6 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1079.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2690 micro
  • β-crypt
    690 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 5073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, ha kemény, beletesszük a cukrot és tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. A tojássárgákba beletesszük a cukrot, és a habhoz keverjük, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük. (Én ezt egy lábosban, sütőpapírral kibélelve, de csak az alján szoktam sütni.)
  2. Egy kupolaformát kibélelünk fóliával és félretesszük. (Én egy kis műanyag tálat szoktam használni, magassága kb. 11 cm, de kinek, milyen van.)
  3. A tejszínt felverjük, a zselatinfixszel a túrót szétnyomkodjuk a porcukrot is hozzáadva, és ebbe óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt.
  4. A barackbefőttet lecsöpögtetjük, vékony szeletekre vágjuk, a levét felfogjuk, és a babapiskótát belemártogatjuk.
  5. Elővesszük a kibélelt kupolaformát, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Túrókrémmel kezdjük, vékonyan egy réteg szeletelt őszibarackot rakunk a tetejére, újra krémet rakunk, erre jön a baracklébe mártott babapiskóta (nekem ez a réteg még egyszer megismétlődik). Arra ügyeljünk, hogy legfelülre krém kerüljön.
  6. Erre borítjuk a kihűlt tésztalapot. Óvatosan rányomkodjuk a krémre, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  7. Majd tányérra borítjuk, és ízlés szerint kidíszítjük a zselés cukorral és csokival. A további díszítéseknek csak a fantázia szab határt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 28303
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény elég bonyolultan volt leírva, ezért leegyszerűsítettem kicsit, és ez lett belőle :). Eredetileg tűzijáték torta a neve, és egy naptáron szerepelt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...