Barackos-túrós morzsaszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
aureliavadaszan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltelékhez
-
127g őszibarack48 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
8 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
15g cukor58 kcal
A morzsa réteghez
-
50g finomliszt182 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
600
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltelékhez
-
635g őszibarack238 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
75g cukor290 kcal
A morzsa réteghez
-
250g finomliszt910 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
2993
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltelékhez
-
42g őszibarack16 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
16.5g tehéntúró24 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A morzsa réteghez
-
16.5g finomliszt60 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
Összesen
197
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.1 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 168.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
600
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.5 g
Zsír
-
Összesen 111.8 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3115.5 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 506 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 1088 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.1 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 843.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 937 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1146 micro
-
β-crypt 420 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1088 micro
Összesen
2993
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.2 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
5 közepes db őszibarack
-
fahéj ízlés szerint
-
250 g tehéntúró
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
A morzsa réteghez
-
100 g vaj
Elkészítés
A töltelékhez
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és vékonyan kivajazunk egy 23x23-as tepsit/kerámia tálat.
- A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és ujjnyi méretű kockákra vágjuk. Megszórjuk kicsi fahéjjal, és félretesszük. Barack helyett tehetünk bele szilvát is, az eredmény ugyanolyan finom lesz.
- A túrót a cukorral, vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és kis adagonként hozzákeverjük a túrós masszához.
- A lisztet a vajjal és a maradék cukorral morzsás állagúra morzsoljuk, majd kettéosztjuk, és az egyik felét egyenletesen a tepsi aljára szórjuk.
- A túrókrémet egyenletesen a morzsára öntjük, majd megszórjuk a barackokkal, és befedjük a félretett maradék morzsával.
- 200 fokon, 40-50 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23x23
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 186
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 22956
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
aureliavadaszan
19 recept
Barackszezon idején ideális sütemény: a barack-túró kombó most két morzsaréteg közé szorult. Langyosan a legfinomabb! :)