r
Nosalty Logó

Barackos-túrós morzsaszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
aureliavadaszan
Barackos-túrós morzsaszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A morzsa réteghez

Összesen 600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A morzsa réteghez

Összesen 2993 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A morzsa réteghez

Összesen 197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3115.5 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    420 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 2993 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A morzsa réteghez

  • 250 g finomliszt (nálam most fele-fele arányban finomliszt és rozsliszt)
  • 75 g cukor (nálam most fele-fele arányban kristálycukor és barna nádcukor)
  • 100 g vaj

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és vékonyan kivajazunk egy 23x23-as tepsit/kerámia tálat.
  2. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és ujjnyi méretű kockákra vágjuk. Megszórjuk kicsi fahéjjal, és félretesszük. Barack helyett tehetünk bele szilvát is, az eredmény ugyanolyan finom lesz.
  3. A túrót a cukorral, vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és kis adagonként hozzákeverjük a túrós masszához.
  4. A lisztet a vajjal és a maradék cukorral morzsás állagúra morzsoljuk, majd kettéosztjuk, és az egyik felét egyenletesen a tepsi aljára szórjuk.
  5. A túrókrémet egyenletesen a morzsára öntjük, majd megszórjuk a barackokkal, és befedjük a félretett maradék morzsával.
  6. 200 fokon, 40-50 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 22956
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

Barackszezon idején ideális sütemény: a barack-túró kombó most két morzsaréteg közé szorult. Langyosan a legfinomabb! :)

Hozzávalók

A töltelékhez

A morzsa réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...