Barackos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SüniSüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g sárgabarack22 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
3g tej1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
253
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g sárgabarack179 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
2033
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
40.5g sárgabarack18 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
5 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
16.7g tojás21 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.1g étcsokoládé55 kcal
Összesen
205
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 512 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
253
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.4 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2422.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1119 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353.8 g
-
Cukor 184 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 454.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 591 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 4096 micro
-
β-crypt 401 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1132 micro
Összesen
2033
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg sárgabarack
-
10 dkg cukor
-
18 dkg finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk sütőpor
-
3 db tojás
-
2 ek tej
-
1 kk fahéj
-
1 csipet só
Elkészítés
- A barackokat megmossuk, félbe vágjuk, és kimagozzuk.
- A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot meg a sót, és kifehéredésig keverjük, ekkor jöhet bele a fahéj, kakaópor, plusz a sütőporral elkevert liszt és a tej. Ezt a masszát addig kavargatjuk, még szép egynemű nem lesz, ekkor jöhet bele a kemény habbá vert fehérje - először csak egy-két kanálnyi, amit alaposan belekavarunk a kakaós tésztába, így kicsit meglágyítjuk, majd jöhet bele a többi hab is, de már csak óvatos mozdulatokkal forgatva, vigyázva a benne lévő levegőre, míg el nem tűnnek a fehér foltok.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. A keveréket a tepsibe öntjük, elrendezgetjük benne a barackokat, és meghintjük a csoki pasztillákkal, ha a barack egy kicsit savanyú, akkor még szórhatunk egy kis cukrot a tetejükre. 180 fokos sütőben fél óra alatt tűpróbáig készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20*30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15439
- Feltöltés dátuma: 2014. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SüniSüti
80 recept
Anyósomék fájáról kaptunk néhány szem sárgabarackot, de mivel férjem allergiás a nyers gyümölcsök 90%- ára, így mint általában, most is egy gyors sütit kerekítettem belőlük, hogy tudjon belőle ő is enni.