r
Nosalty Logó

Barackos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Barackos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2422.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    4096 micro
  • β-crypt
    401 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 2033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, félbe vágjuk, és kimagozzuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot meg a sót, és kifehéredésig keverjük, ekkor jöhet bele a fahéj, kakaópor, plusz a sütőporral elkevert liszt és a tej. Ezt a masszát addig kavargatjuk, még szép egynemű nem lesz, ekkor jöhet bele a kemény habbá vert fehérje - először csak egy-két kanálnyi, amit alaposan belekavarunk a kakaós tésztába, így kicsit meglágyítjuk, majd jöhet bele a többi hab is, de már csak óvatos mozdulatokkal forgatva, vigyázva a benne lévő levegőre, míg el nem tűnnek a fehér foltok.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. A keveréket a tepsibe öntjük, elrendezgetjük benne a barackokat, és meghintjük a csoki pasztillákkal, ha a barack egy kicsit savanyú, akkor még szórhatunk egy kis cukrot a tetejükre. 180 fokos sütőben fél óra alatt tűpróbáig készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15439
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Anyósomék fájáról kaptunk néhány szem sárgabarackot, de mivel férjem allergiás a nyers gyümölcsök 90%- ára, így mint általában, most is egy gyors sütit kerekítettem belőlük, hogy tudjon belőle ő is enni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...