r
Nosalty Logó

Barackos rizskoch tojásmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SD konyhája
Barackos rizskoch tojásmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4959.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    2879 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.7 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1180 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 4141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tejberizst készítünk az 500 g rizsből az 1,5 liter tejből, és az ízlés szerinti cukorból. Figyeljünk rá, hogy mindig dupla adag tejet használjunk a rizshez, adagtól függően.
  2. Kivajazott tepsibe öntjük a tejberizs felét, majd a közepébe rakunk ízlés szerinti barackbefőttet (elhagyható), majd ráöntjük a rizs másik felét.
  3. A tetejét megszórjuk kicsi búzadarával, és előmelegített sütőben 200 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Amíg sül, elkészítjük a pudingot (én most vaníliapudingot használtam).
  5. 1-2 dl tejben elkeverjük a pudingport, és megint csak az ízlés szerinti cukrot (kb 3-6 kanálnyit).
  6. Felforraljuk a maradék tejet, majd folyamatos keverés közben beleöntjük, és krémes állagúra főzzük.
  7. Ha kész a rizskoch, egyszerűen meglocsoljuk a pudinggal, és tálalhatjuk is.
  8. Nagyon finom, és akár másodiknak is megfelel, vagy csak desszertnek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11413
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos rizskoch tojásmentesen
SD konyhája 4 recept

Imádom ezt a desszertfélét, kiskoromban nagyon sokat ettem, szinte mindennap meg tudtam volna enni. Vigyázni kell vele, nehogy túlsüssük, mert akkor kiszárad. Egyszerű, de nagyszerű :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...