r
Nosalty Logó

Barackos palacsinta

NS
Barackos palacsinta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

1358
Kalória
34.4g
Fehérje
195.4g
Szénhidrát
44.7g
Zsír
127.6g
Víz
218.9g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
41.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 1358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 5425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    195.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    127.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5888.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    781.5 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    510.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 5425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Palacsintatésztát készítünk: Mély tálba ütjük a tojásokat, beletesszük a sót, cukrot, és jól elkeverjük. Folyamatosan adagolva beletesszük a lisztet. Ha nagyon sűrű, tejet teszünk hozzá, majd újra lisztet és megint tejet.
  2. Ha van időnk kicsit pihentessük a tésztát, mert ha áll, jobban lehet sütni.
  3. Belekeverjük az olajat.
  4. A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, és amikor jól felforrósodott a sütő, kisütjük a palacsintákat. (Csak az első palacsinta előtt kell a sütőt megkenni.)
  5. A kisütött forró palacsintákat azonnal jól megrakjuk darabos sárgabarackdzsemmel, hosszanti irányban nyomunk rá egy vastag csík tejszínhabot és feltekerjük.
  6. A feltekert palacsinta tetejére is nyomunk a habból.
  7. Mellé pedig kimagozott, felezett sárgabarackokat teszünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

2007-ben a győri strand teraszán találtuk ki ezt a palacsintakölteményt. Több százat sütöttünk naponta, és már igazán valami különlegesre vágytunk.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...