r
Nosalty Logó

Barackos-málnás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Barackos-málnás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    231.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4772.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1526 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.4 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1447 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2011 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A piskótához a tojások fehérjét 3 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot és a vaníliás cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Legvégül a sütőporral, pisztáciával (1 ek. pisztáciát félreteszünk a díszítéshez) és az étkezési keményítővel elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  2. Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belesimítjuk a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A málnából kb. 12 darabot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük. A barackot leszűrjük, durvára vágjuk, majd pürésítjük. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. A joghurtot a kétféle cukorral és a citromlével elkeverjük. A zselatint kicsavarjuk, egy kis edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, elkeverjük kb. 3 ek. joghurtmasszával, majd a többi joghurtmasszához keverjük.
  5. 400 g tejszínt kemény habbá verünk. Amikor a joghurtkrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. A krémet elfelezzük, az egyik félhez hozzákeverjük a málnapürét, a másikhoz a barackpürét.
  6. Egy tortakarikát a tortalap köre csatolunk, rásimítjuk a barackos krém 2/3-át, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
  7. A megmaradt barackkrémet elkeverjük a málnakrém 1/3-ával, majd a barackos rétegre simítjuk, és ismét betesszük a hűtőbe kb. 30 percre, majd kivesszük, és rásimítjuk a maradék málnakrémet. Legalább 6 órára betesszük a hűtőbe.
  8. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortakarimát eltávolítjuk, és a süteményt körben megkenjük a tejszínnel. A megmaradt tejszínt nyomózsákba töltjük. A tortát a tejszínnel, a félretett málnával és pisztáciával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8215
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, mutatós torta. A pisztáciát helyettesíthetjük csokoládéreszelékkel.

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...