r
Nosalty Logó

Barackos-málnás torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Barackos-málnás torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

354
Kalória
7.6g
Fehérje
40.4g
Szénhidrátok
19.3g
Zsír
120.6g
Víz
105.9g
Koleszterin
2.4g
Rost
28.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    231.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4772.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1526 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.4 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1447 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2011 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 4281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

A piskótához:

  1. A piskótához a tojások fehérjét 3 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot és a vaníliás cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Legvégül a sütőporral, pisztáciával (1 ek. pisztáciát félreteszünk a díszítéshez) és az étkezési keményítővel elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  2. Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belesimítjuk a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A málnából kb. 12 darabot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük. A barackot leszűrjük, durvára vágjuk, majd pürésítjük. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. A joghurtot a kétféle cukorral és a citromlével elkeverjük. A zselatint kicsavarjuk, egy kis edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, elkeverjük kb. 3 ek. joghurtmasszával, majd a többi joghurtmasszához keverjük.
  5. 400 g tejszínt kemény habbá verünk. Amikor a joghurtkrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. A krémet elfelezzük, az egyik félhez hozzákeverjük a málnapürét, a másikhoz a barackpürét.
  6. Egy tortakarikát a tortalap köre csatolunk, rásimítjuk a barackos krém 2/3-át, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
  7. A megmaradt barackkrémet elkeverjük a málnakrém 1/3-ával, majd a barackos rétegre simítjuk, és ismét betesszük a hűtőbe kb. 30 percre, majd kivesszük, és rásimítjuk a maradék málnakrémet. Legalább 6 órára betesszük a hűtőbe.
  8. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortakarimát eltávolítjuk, és a süteményt körben megkenjük a tejszínnel. A megmaradt tejszínt nyomózsákba töltjük. A tortát a tejszínnel, a félretett málnával és pisztáciával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom, mutatós torta. A pisztáciát helyettesíthetjük csokoládéreszelékkel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!