Barackos-málnás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához:
-
14g tojás17 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
13 kcal
-
2g víz0 kcal
A krémhez és a díszítéshez:
-
21g barackkonzerv15 kcal
-
25g málna13 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
42g joghurt25 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
10g cukor40 kcal
-
3 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Összesen
354
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához:
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
95 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
50g sótlan pisztácia152 kcal
-
24g víz0 kcal
A krémhez és a díszítéshez:
-
250g barackkonzerv180 kcal
-
300g málna156 kcal
-
24g lapzselatin84 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
4281
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához:
-
7.1g tojás9 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
2.2g sótlan pisztácia7 kcal
-
1g víz0 kcal
A krémhez és a díszítéshez:
-
10.8g barackkonzerv8 kcal
-
13g málna7 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
21.6g joghurt13 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
25.9g habtejszín76 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
187
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 120.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
354
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 231.1 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4772.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1526 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1879 mg
-
Nátrium 995 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 485.4 g
-
Cukor 343 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1447 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2128 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 267 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 680 mg
-
Retinol - A vitamin: 2011 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 1296 micro
-
β-crypt 226 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1549 micro
Összesen
4281
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
3 db tojás
-
100 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
100 g finomliszt
-
25 g étkezési keményítő
-
2 tk sütőpor
-
3 ek víz
A krémhez és a díszítéshez:
-
300 g málna
-
500 g joghurt
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
125 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
600 g habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótához:
- A piskótához a tojások fehérjét 3 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot és a vaníliás cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Legvégül a sütőporral, pisztáciával (1 ek. pisztáciát félreteszünk a díszítéshez) és az étkezési keményítővel elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.
- Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belesimítjuk a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
- A málnából kb. 12 darabot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük. A barackot leszűrjük, durvára vágjuk, majd pürésítjük. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
- A joghurtot a kétféle cukorral és a citromlével elkeverjük. A zselatint kicsavarjuk, egy kis edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, elkeverjük kb. 3 ek. joghurtmasszával, majd a többi joghurtmasszához keverjük.
- 400 g tejszínt kemény habbá verünk. Amikor a joghurtkrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. A krémet elfelezzük, az egyik félhez hozzákeverjük a málnapürét, a másikhoz a barackpürét.
- Egy tortakarikát a tortalap köre csatolunk, rásimítjuk a barackos krém 2/3-át, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
- A megmaradt barackkrémet elkeverjük a málnakrém 1/3-ával, majd a barackos rétegre simítjuk, és ismét betesszük a hűtőbe kb. 30 percre, majd kivesszük, és rásimítjuk a maradék málnakrémet. Legalább 6 órára betesszük a hűtőbe.
- A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortakarimát eltávolítjuk, és a süteményt körben megkenjük a tejszínnel. A megmaradt tejszínt nyomózsákba töltjük. A tortát a tejszínnel, a félretett málnával és pisztáciával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8209
- Feltöltés dátuma: 2017. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Finom, mutatós torta. A pisztáciát helyettesíthetjük csokoládéreszelékkel.