Barackos-málnás melba torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
tészta
-
28g tojás35 kcal
-
2g víz0 kcal
-
11g kukoricaliszt41 kcal
-
8g cukor29 kcal
krém
-
50g habtejszín146 kcal
-
18g tehéntúró26 kcal
-
38g mascarpone152 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
32g őszibarack12 kcal
-
63g málna33 kcal
Összesen
511
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
tészta
-
110g tojás138 kcal
-
8g víz0 kcal
-
45g kukoricaliszt163 kcal
-
30g cukor116 kcal
krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
70g tehéntúró103 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
-
250g málna130 kcal
Összesen
2038
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
tészta
-
10.5g tojás13 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
4.3g kukoricaliszt16 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
krém
-
19.2g habtejszín56 kcal
-
6.7g tehéntúró10 kcal
-
14.4g mascarpone58 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
12.2g őszibarack5 kcal
-
23.9g málna12 kcal
Összesen
195
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.9 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 150.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
511
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 141.1 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1779.6 g
-
Cink 186 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 148 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.2 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 600.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 737 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 18 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 85 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 361 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 92 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 943 micro
Összesen
2038
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
tészta
-
2 db tojás
-
1 evőkanál víz
-
3 evőkanál kukoricaliszt
krém
-
7 dkg tehéntúró
-
1 csomag habfixáló
-
1 közepes db őszibarack
-
25 dkg málna
Elkészítés
tészta
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy 20 cm átmérőjű kicsi tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
- A sárgáját a vízzel és a cukorral (édesítőszerrel) krémesre keverjük.
- A tojássárgás krémhez adjuk a kukoricalisztet, elkeverjük. Fehérjehabbal lazítjuk, óvatosan, hogy a habot ne törjük.
- Tortaformába tesszük, készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
- A kisült tortaalapot kivesszük a formából, a papírt lehúzzuk róla, és hagyjuk teljesen kihűlni.
krém
- A tejfölt gézbe vagy szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni legalább egy fél napig, de a csepegtetést előző nap is nyugodtan elkezdhetjük. (vagy használhatunk mascarponét is)
- A tejszínhabot a cukorral (vagy édesítőszerrel) felverjük, hozzáadjuk a habfixálót is.
- A túrót sűrű szitán áttörjük (ez fontos, így lesz könnyű és egynemű a krémünk, nem pedig szemcsés), majd a tejszínhez adjuk. Beletesszük a házi mascarponét is, krémesre keverjük. Adhatunk hozzá citromlevet, de ha van, ízlés szerint lemon curdöt is.
- Egy szép nagy őszibarackot meghámozunk, kimagozunk, apróra vágunk és a krémbe keverjük.
- A tortaformába visszatesszük a piskótalapot, rásimítjuk a barackos krémet. A torta tetejét sűrűn kirakjuk málnával, majd a hűtőben pihentetjük min. 3 órát. Ha a család 1 óra után követeli a tortát, akkor ilyen kissé megdőlő, de már szelhető sütit kapunk, mint amilyet a képen láthattok :)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5065
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.
Ajánló
Legközelebb dupla adaggal sütöm, 28-as formában...egy morzsa se maradt belőle...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Nekem a melba = étcsoki kocka ananászkrémmel. Most kellett megtudnom, hogy őszibarack és málna; nem ananász, nem csoki. Szóval még mindig málna :) Ontja a bokrunk, és barack is volt itthon, én pedig fantáziáltam. Ezt. Nem mascarponét használtam, hanem egy fél napig csöpögtetett tejfölt és most kísérletképpen, édesítőszert, eritritet. Citrom helyett lemon curdöt, mert volt még egy kanálnyi (ez a másik szerelem a málna mellett). A képen 1 óra hűtő után szelt torta van, nem bírták tovább :-D