r
Nosalty Logó

Barackos-málnás melba torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Barackos-málnás melba torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

Összesen 2038 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

Összesen 195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1779.6 g
  • Cink
    186 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    148 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    85 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 2038 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy 20 cm átmérőjű kicsi tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
  3. A sárgáját a vízzel és a cukorral (édesítőszerrel) krémesre keverjük.
  4. A tojássárgás krémhez adjuk a kukoricalisztet, elkeverjük. Fehérjehabbal lazítjuk, óvatosan, hogy a habot ne törjük.
  5. Tortaformába tesszük, készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  6. A kisült tortaalapot kivesszük a formából, a papírt lehúzzuk róla, és hagyjuk teljesen kihűlni.

krém

  1. A tejfölt gézbe vagy szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni legalább egy fél napig, de a csepegtetést előző nap is nyugodtan elkezdhetjük. (vagy használhatunk mascarponét is)
  2. A tejszínhabot a cukorral (vagy édesítőszerrel) felverjük, hozzáadjuk a habfixálót is.
  3. A túrót sűrű szitán áttörjük (ez fontos, így lesz könnyű és egynemű a krémünk, nem pedig szemcsés), majd a tejszínhez adjuk. Beletesszük a házi mascarponét is, krémesre keverjük. Adhatunk hozzá citromlevet, de ha van, ízlés szerint lemon curdöt is.
  4. Egy szép nagy őszibarackot meghámozunk, kimagozunk, apróra vágunk és a krémbe keverjük.
  5. A tortaformába visszatesszük a piskótalapot, rásimítjuk a barackos krémet. A torta tetejét sűrűn kirakjuk málnával, majd a hűtőben pihentetjük min. 3 órát. Ha a család 1 óra után követeli a tortát, akkor ilyen kissé megdőlő, de már szelhető sütit kapunk, mint amilyet a képen láthattok :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5059
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Ajánló

Legközelebb dupla adaggal sütöm, 28-as formában...egy morzsa se maradt belőle...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekem a melba = étcsoki kocka ananászkrémmel. Most kellett megtudnom, hogy őszibarack és málna; nem ananász, nem csoki. Szóval még mindig málna :) Ontja a bokrunk, és barack is volt itthon, én pedig fantáziáltam. Ezt. Nem mascarponét használtam, hanem egy fél napig csöpögtetett tejfölt és most kísérletképpen, édesítőszert, eritritet. Citrom helyett lemon curdöt, mert volt még egy kanálnyi (ez a másik szerelem a málna mellett). A képen 1 óra hűtő után szelt torta van, nem bírták tovább :-D

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk