r
Nosalty Logó

Barackos máj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Barackos máj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1644 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5689 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1000 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5651 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4678.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17067 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2999 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16953 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    382 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 1644 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat tejbe áztatjuk min. 10-15 percre. A sütőt begyújtjuk.
  2. A barackokat felszeleteljük, aki nem szereti a héját, az vágja le azt is. A hagymát felkarikázzuk.
  3. Egy jénai tálba 3-4 ek olívaolajat csepegtetünk. Rászórjuk a hagymát.
  4. A májat leöblítjük a tejes fürdő után, borsozzuk ízlés szerint, majd azt is a tálba tesszük. Ráöntjük a főzőtejszínt és ráhalmozzuk a barackokat.
  5. A fűszerekből fél-fél kávéskanálnyit a tetejére szórunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Lefedve 15 percig, majd fedés nélkül újabb 15-20 percig sütjük.
  7. Tálaláskor sózzuk a májat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4693
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 05.

Ajánló

Bármilyen krumplis köret szerintem tökéletesen illik hozzá. Én krumplipürével tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs ebben semmi különleges. Ezeket az alapanyagokat találtam itthon, és gondoltam, kipróbálok valami kicsit kevésbé hétköznapi ízvilágot összehozni. (Mellesleg ez volt az első elkészített étel, ami után eszembe jutott képet készíteni.) Végülis sikert aratott, mert nem hallottam rá egy rossz szót sem a családomtól :) Érdekes lett, de finom, mindenkinek ajánlom, aki unja a megszokott ízeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...