adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
167g csirkemáj198 kcal
-
169g őszibarack63 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
547
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
508g őszibarack190 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
1644
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
35.2g csirkemáj42 kcal
-
35.7g őszibarack13 kcal
-
14.1g főzőtejszín18 kcal
-
7g sajt25 kcal
-
6.3g lilahagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
Összesen
115
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 639 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1559.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 719 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 365.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5689 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1000 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 5651 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 67 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
547
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120 g
Zsír
-
Összesen 100.7 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1918 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4678.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 952 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 2156 mg
-
Nátrium 1015 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1095.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17067 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 85 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2999 micro
-
Kolin: 1060 mg
-
Retinol - A vitamin: 16953 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 1144 micro
-
β-crypt 382 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 447 micro
Összesen
1644
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 1192 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 14 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg csirkemáj
-
4 közepes db őszibarack
-
2 dl főzőtejszín
-
1 közepes fej lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
0.5 kk fehér bors
-
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
0.5 kk szerecsendió
-
0.3 teáskanál rozmaring
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A májat tejbe áztatjuk min. 10-15 percre. A sütőt begyújtjuk.
- A barackokat felszeleteljük, aki nem szereti a héját, az vágja le azt is. A hagymát felkarikázzuk.
- Egy jénai tálba 3-4 ek olívaolajat csepegtetünk. Rászórjuk a hagymát.
- A májat leöblítjük a tejes fürdő után, borsozzuk ízlés szerint, majd azt is a tálba tesszük. Ráöntjük a főzőtejszínt és ráhalmozzuk a barackokat.
- A fűszerekből fél-fél kávéskanálnyit a tetejére szórunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- Lefedve 15 percig, majd fedés nélkül újabb 15-20 percig sütjük.
- Tálaláskor sózzuk a májat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4695
- Feltöltés dátuma: 2010. július 05.
Ajánló
Bármilyen krumplis köret szerintem tökéletesen illik hozzá. Én krumplipürével tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nincs ebben semmi különleges. Ezeket az alapanyagokat találtam itthon, és gondoltam, kipróbálok valami kicsit kevésbé hétköznapi ízvilágot összehozni. (Mellesleg ez volt az első elkészített étel, ami után eszembe jutott képet készíteni.) Végülis sikert aratott, mert nem hallottam rá egy rossz szót sem a családomtól :) Érdekes lett, de finom, mindenkinek ajánlom, aki unja a megszokott ízeket.