Barackos lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
308g sárgabarack137 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
40g tej22 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
389
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1540g sárgabarack687 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
1949
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
74.1g sárgabarack33 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
9.6g tej5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
93
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 263.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 3143 micro
-
β-crypt 299 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
389
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1708.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 487 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 354.3 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1318.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1658 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 272 micro
-
β-karotin 15716 micro
-
β-crypt 1495 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1555 micro
Összesen
1949
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 756 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
20 db sárgabarack
-
20 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
3 ek cukor
-
1 db tojás
-
3 dkg vaj
Elkészítés
- Az élesztőt kevés langyos tejben liszttel és cukorral megfuttatjuk.
- A liszthez adjuk, az olvasztott vajat, a tojást és a maradék cukrot is, reszeljük a citromhéjat.
- Langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
- Duplájára kelesztjük.
- Közben a barackokat kettévágjuk és a mag helyére őrölt fahéjat szórunk.
- A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és tepsibe terítjük.
- A fél barackokat szorosan egymás mellé a tésztára borítjuk.
- Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 226
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 79183
- Feltöltés dátuma: 2009. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Harmathy Ildikó
313 recept
Az egyik legnagyobb kedvencem a tipikusan nyári sütik közül, nagyanyám repertoárjából, naná!