r
Nosalty Logó

Barackos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Barackos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    3143 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    15716 micro
  • β-crypt
    1495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 1949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben liszttel és cukorral megfuttatjuk.
  2. A liszthez adjuk, az olvasztott vajat, a tojást és a maradék cukrot is, reszeljük a citromhéjat.
  3. Langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
  4. Duplájára kelesztjük.
  5. Közben a barackokat kettévágjuk és a mag helyére őrölt fahéjat szórunk.
  6. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és tepsibe terítjük.
  7. A fél barackokat szorosan egymás mellé a tésztára borítjuk.
  8. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 79147
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos lepény
Harmathy Ildikó 313 recept

Az egyik legnagyobb kedvencem a tipikusan nyári sütik közül, nagyanyám repertoárjából, naná!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...