r
Nosalty Logó

Barackos habos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Barackos habos kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1135 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 1135 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    229.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4906.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.5 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2074 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    517 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2342 micro
Összesen 4534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A sütőport elvegyítjük a liszttel, azután a fehérjét, meg a lisztet váltakozva a sárgájához keverjük.
  3. Vigyázzunk, hogy a tojáshab ne törjön össze.
  4. A tésztát 25x35 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. 3-4 szem megtisztított, félbevágott őszibarackot kevés őszibaracklével összeturmixolunk.
  6. A 3 csomag pudingport 2 dl baracklével simára keverjük, majd maradék őszibaracklével pudingnak megfőzzük.
  7. Összekeverjük a barackpürével, azután a krémet kihűtjük, közben időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
  8. A piskótát megkenjük a barackkrémmel, és betakarjuk őszibarack-szeletekkel.
  9. A tejszínt kevés porcukorral habbá verjük, és a barackok tetejére simítjuk.
  10. Kicsit hagyjuk állni a hűtőben, majd bevonjuk a csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8454
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Ajánló

A tetejére lehet tenni torta darát is!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos habos kocka
Alexandra 42 recept

A Vidék íze magazinban találtam ezt a nagyon finom süteményt. Gondoltam, kipróbálom. Nagy sikere lett a családban.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...