- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
875g nektarin350 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.3 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 402.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 597 micro
-
β-crypt 390 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 518 micro
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.5 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 805.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1194 micro
-
β-crypt 780 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1035 micro
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 39.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A nektarinok héját eltávolítjuk, majd a magról egy kés segítségével lehántoljuk a húsát, mert eléggé ragaszkodott hozzá. Egy turmixgépbe bepakoljuk, rakunk mellé kb. 0,75 evőkanálnyi mazsolát, ami az ízén kívül a színét is feldobta, 1 csomag narancsos cukrot, majd az egészet a lehető leghomogénebbre turmixoljuk kb. 5-6 perc alatt, amire a mazsola miatt szükség is volt.
- Az összeturmixolt enyhén cukrozott gyümölcsöket egy kisebb fazékba rakjuk, teszünk hozzá másfél evőkanál cukrot, kb. 1 teáskanál fahéjat és kb. 2 teáskanálnyi juharszirupot. Közepes lángon addig melegítjük, amíg forrás közeli állapotba nem kerül.
- Ezután szép lassan adagolunk mellé egy teáscsészényi vizet, majd kisebbre véve a lángot addig forraljuk, amíg a nekünk tetsző állagot fel nem veszi, próbáltam a méz és a juharszirup sűrűsége közötti állapotra törekedni, idővel ez sikerült is természetesen.
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5251
- Feltöltés dátuma: 2014. július 01.
Ajánló
Öntetet, szószt igénylő sütemények, illetve olyan húsételek mellé lehet jó választás, amikhez illik a kellőképpen édes, gyümölcsös öntet. A barack íze a narancsos, enyhén juharszirupos íz mellett remekül illik legfőképpen az amerikai palacsintához, ami miatt készült is gyakorlatilag.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Amerikai palacsintát csináltam, de nem volt kedvem juharszirupot kínálni mellé, ellenben volt még itthon némi nektarin, ami ideális öntet alapanyagnak tűnt. Neten keresgélve sajnos nem találtam semmi baracköntet receptet, így megpróbáltam rögtönözni, és legnagyobb meglepetésemre meglepően ízletesre sikerült, olyannyira, hogy azt már érdemes megosztani másokkal is. A leírt mennyiség két teáscsészényi öntethez elegendő, amit jó szívvel maximum 4 fő részére osztanék szét bármilyen desszert mellé, amihez illik, de inkább kétszemélyesnek mondanám.