Barackkrémes túrós kekszmorzsaágyon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
sütialap
túrókrém
-
100g tehéntúró147 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
4g zselatin13 kcal
barackkrém
-
231g sárgabarack103 kcal
-
4g cukor15 kcal
összeállítás
Összesen
844
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1259.7 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 201 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.4 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 329.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 500 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 2417 micro
-
β-crypt 223 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
844
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.9 g
Zsír
-
Összesen 228.6 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 479 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6298.4 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 1042 mg
-
Vas 1004 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 1612 mg
-
Nátrium 1046 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.2 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1647.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2500 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 1443 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 12086 micro
-
β-crypt 1117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 956 micro
Összesen
4223
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.7 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 473 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
sütialap
- A kekszet egy neylon tasakba tesszük, és összetörjük pár csapással. A vajat felolvasztjuk, és összekeverjük a morzsalékkal.
túrókrém
- A krémhez a túrót villával összetörjük, majd összedolgozzuk a porcukorral, a citromlével. 1 dl hideg vízben elkeverjük a zselatint, majd folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. Kevergetve szobahőmérsékletűre hűtjük.
- A joghurtot a túróhoz keverjük, majd belecsorgatjuk a zselatint, és a krémet a hűtőbe tesszük. (Ne ijedjünk meg, mert ilyenkor elég folyós lesz a krém.)
barackkrém
- A barackot héjastól ledaráljuk, vagy aprítóban pépesítjük. Tűzre tesszük, és a cukorral összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
összeállítás
- A kekszmorzsa alapot egy 25 cm-es kapcsos formába belenyomkodjuk. A túrókrémet rácsorgatjuk. Aztán 2-3 órára hűtőbe tesszük megdermedni. A kihűlt barackkrémet a tetejére kenjük. Máris fogyasztható. Jó étvágyat!!
- Tepsi mérete: 25
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4830
- Feltöltés dátuma: 2018. július 31.
Ajánló
Aki édesebben szeretné, az tegyen még a túrókrémbe több porcukrot!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Mindenki tudja rengeteg torta recept létezik, mindig jó kipróbálni újabbakat, vagy akár kitalálni, tökéletesíteni a saját verziót......Annak sem kell tartania a tortasütéstől, aki mostanában ismerkedik a konyhai műveletekkel. Ezt a süteményt én is magamtól találtam ki, mint sok mást is, és a siker nem maradt el!!! :-)))