Banántorta Kleo módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
64g tojás81 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
0g tej0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
6 kcal
-
5g porcukor18 kcal
Az összeállításhoz
-
46 kcal
-
100g banán57 kcal
-
209 kcal
Összesen
874
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
A krémhez
-
257 kcal
-
1g tej0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
28g porcukor108 kcal
Az összeállításhoz
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
600g banán342 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
Összesen
5248
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
A krémhez
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
0g tej0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.5g rumaroma0 kcal
-
11.7g margarin84 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
Az összeállításhoz
-
4.7g sárgabaracklekvár13 kcal
-
28.1g banán16 kcal
-
23.4g növényi habtejszín59 kcal
Összesen
247
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 105.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 434 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 301 micro
Összesen
874
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 351.4 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2342.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 909 mg
-
Nátrium 832 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 460.5 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 635.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2601 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 1085 mg
-
Retinol - A vitamin: 2462 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 1625 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1808 micro
Összesen
5248
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
7 evőkanál finomliszt
A krémhez
-
1.5 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 ml tej
-
25 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek porcukor
Az összeállításhoz
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
4 közepes db banán
-
500 ml növényi habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- Megfőzzünk 1 és fél csomag pudingport, viszont csak 1 csomagnak leírt tejmennyiséggel, hogy sűrűbb pudingot kapjunk, aztán nagyon hidegre hagyjuk kihűlni.
- A sütőt közepstől picit melegebb hőmérsékletűre előmelegítjük.
- Közben a 7 tojást a 7 kanál cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd ha habos, a végén fakanállal hozzákeverjük a 7 kanál lisztet, kanalanként, lassan, hogy ne essen össze.
- A tepsit sűtőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a piskótamasszát, berakjuk a sütőbe, majd ilyenkor visszavesszük a sütő hőmérsékletét is. 5-10 perc alatt meg is sül a piskótánk, beleszúrunk egy kést, és úgy tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e teljesen.
- Ha kész, kivesszük, és aláterítünk egy konyharuhát, és a konyharuhával együt feltekerjük, mint egy piskótatekercset. Így hagyjuk kihűlni.
- Aztán a margarint a vaníliás cukorral, a porcukorral robotgéppel kikeverjük, majd hozzáöntjük a hideg pudingot is, így keverjük tovább, míg össze nem áll egy krémmé.
- A Hulala tejszínt felverjük keményre (csakis jéghideg tejszínt használjunk, különben sohase lesz kemény a habunk).
- 3 banánt felkarikázunk, de ne olyan vasatgra, inkább vékonyabb szeletek legyenek.
- A piskótatekercsünket kitekerjük a konyharuhánkból, és megkenjük a lekvárral, majd visszatekerjük (persze ruha nélkül:D).
- Felvágjuk 18 szeletre, majd fogunk egy tálcát, amin tálalni szeretnénk, és a kapott tekercskéket elkezdjük virág formára kirakni úgy, hogy középre 1 tekercske, majd köré 5 tekercske jön, majd megkenjük a krémmel a tetejét, rárakjuk a banánszeleteket, majd a tejszín, még egy sor piskótatekercs, krém, banán, tejszín, piskótatekercs, krém, banán, tejszín következik.
- A torta oldalát krémmel megkenjük, próbáljuk szorosan rakni a tekercseket, és óvatosan kenjük a krémet, habot, hogy ne csússzon szét a tortánk.
- Tálalás előtt a megmaradt banánunkkal díszíthetjük a tortát vagy tejszínhabbal.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6007
- Feltöltés dátuma: 2011. október 25.
Ajánló
Egy kis kézügyesség kell hozzá, de nem nehéz egyáltalán, mint amennyire látszik elsőre:). Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Anyukám egyik barátnőjétől van a recept, mivel az egész család imádja a banánt, így nagy sikert aratott első elkészítéskor is:).