r
Nosalty Logó

Banántorta Kleo módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banántorta Kleo módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 5248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    351.4 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2342.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.5 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2601 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1808 micro
Összesen 5248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Megfőzzünk 1 és fél csomag pudingport, viszont csak 1 csomagnak leírt tejmennyiséggel, hogy sűrűbb pudingot kapjunk, aztán nagyon hidegre hagyjuk kihűlni.
  2. A sütőt közepstől picit melegebb hőmérsékletűre előmelegítjük.
  3. Közben a 7 tojást a 7 kanál cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd ha habos, a végén fakanállal hozzákeverjük a 7 kanál lisztet, kanalanként, lassan, hogy ne essen össze.
  4. A tepsit sűtőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a piskótamasszát, berakjuk a sütőbe, majd ilyenkor visszavesszük a sütő hőmérsékletét is. 5-10 perc alatt meg is sül a piskótánk, beleszúrunk egy kést, és úgy tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e teljesen.
  5. Ha kész, kivesszük, és aláterítünk egy konyharuhát, és a konyharuhával együt feltekerjük, mint egy piskótatekercset. Így hagyjuk kihűlni.
  6. Aztán a margarint a vaníliás cukorral, a porcukorral robotgéppel kikeverjük, majd hozzáöntjük a hideg pudingot is, így keverjük tovább, míg össze nem áll egy krémmé.
  7. A Hulala tejszínt felverjük keményre (csakis jéghideg tejszínt használjunk, különben sohase lesz kemény a habunk).
  8. 3 banánt felkarikázunk, de ne olyan vasatgra, inkább vékonyabb szeletek legyenek.
  9. A piskótatekercsünket kitekerjük a konyharuhánkból, és megkenjük a lekvárral, majd visszatekerjük (persze ruha nélkül:D).
  10. Felvágjuk 18 szeletre, majd fogunk egy tálcát, amin tálalni szeretnénk, és a kapott tekercskéket elkezdjük virág formára kirakni úgy, hogy középre 1 tekercske, majd köré 5 tekercske jön, majd megkenjük a krémmel a tetejét, rárakjuk a banánszeleteket, majd a tejszín, még egy sor piskótatekercs, krém, banán, tejszín, piskótatekercs, krém, banán, tejszín következik.
  11. A torta oldalát krémmel megkenjük, próbáljuk szorosan rakni a tekercseket, és óvatosan kenjük a krémet, habot, hogy ne csússzon szét a tortánk.
  12. Tálalás előtt a megmaradt banánunkkal díszíthetjük a tortát vagy tejszínhabbal.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6007
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

Egy kis kézügyesség kell hozzá, de nem nehéz egyáltalán, mint amennyire látszik elsőre:). Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám egyik barátnőjétől van a recept, mivel az egész család imádja a banánt, így nagy sikert aratott első elkészítéskor is:).

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...