r
Nosalty Logó

Banánsplit babapiskótával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Banánsplit babapiskótával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

520
Kalória
6.9g
Fehérje
71.1g
Szénhidrátok
22.8g
Zsír
46.1g
Víz
39.7g
Koleszterin
3.9g
Rost
43.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1994.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 3122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. A pudingot elkészítjük (én kb 3 dl tejjel és 2-3 evőkanál cukorral szoktam), ha nem sűrűsödne be eléggé, kevés lisztet lehet hozzá tenni, és megvárjuk, míg kihűl.
  2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskótákat egyesével belemártjuk, és lerakjuk az edény aljára. Üvegedényben készítjük.
  3. Az első réteg piskótára rákanalazzuk a kihűlt pudingot. (Elég ha langyos) majd banánt karikázunk rá.
  4. Erre jöhet még egy réteg csokoládéba mártott piskóta, majd megint banánkarikák.
  5. A tejszínt felverjük félig, majd hozzáteszünk 2 csomag vaníliás cukrot és 1 (kis) csomag habfixálót, és jó keményre verjük.
  6. Rákanalazzuk a tejszínt a banánkarikákra, és a maradék csokoládés piskótával díszítjük. Ha maradt még bőven csokoládé, rácsorgatjuk a tetejére, ezzel díszíthetjük.
  7. Legalább másfél órát kell hűtőben pihentetni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Csak ezek a hozzávalók voltak itthon, és szerettem volna valami finomságot csinálni a páromnak. Hát sikerült is. Osztatlan sikere van azóta is ennek a sütinek. :) A banánsplit nevet adtam neki, bár tudom, hogy eper nem szerepel a hozzávalók között, de valahogy adta magát ez a név. Eperidény idején azzal is megpróbálom majd dúsítani. Biztos, úgy is nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!